De berichtgeving van afgelopen maandag rond de huidige situatie van de ijshockeyhal leek hoopvol: verschillende bronnen meldden dat de ijshockeyhal mogelijk binnen ‘afzienbare tijd’ weer open zou kunnen gaan. Zojuist is UNIS Flyers door Gemeente Heerenveen geïnformeerd dat de onderzoekers meer tijd nodig hebben.

Rekenen

Het bureau dat onderzoek doet naar de veiligheid van de ijshockeyhal voert momenteel berekeningen en theoretische tests uit op basis van de gegevens die bekend zijn over de constructie. Uit deze berekeningen kunnen geen volledige antwoorden worden geformuleerd op de vraag of de ijshockeyhal al dan niet onveilig is om weer open te worden gesteld voor gebruik.

Om deze reden heeft het onderzoeksbureau een proef voorbereid die mogelijk meer conclusies gaat gegeven over de stabiliteit van de hal. Deze wordt naar verluidt begin volgende week uitgevoerd. In de loop van volgende week worden de eerste conclusies van deze proef verwacht.

Hoekstra: ‘Jammer, maar we moeten het besluit van de gemeente afwachten’

Voorzitter Henk Hoekstra komt met een realistich statement. Tegenover de Leeuwarder Courant verklaart hij:

‘Jammer, maar het is zoals het is. We moeten het besluit van de gemeente afwachten. Dit geeft je als club een heel machteloos gevoel. Dit is erg vervelend, we beseffen dat de hele club geraakt wordt. Toch moet je er niet aan denken dat de hal te vroeg vrijgegeven wordt, er een wedstrijd gespeeld wordt en dat er dan iets gebeurt.’

Wedstrijd a.s. zaterdag gaat niet door!

De wedstrijd van aankomende zaterdag tegen HYC Herentals is definitief verplaatst naar zaterdag 26 januari.

De kans is groot dat de UNIS Flyers de eerstvolgende ‘thuiswedstrijd’ tegen Amsterdam op vrijdag 21 december in Leeuwarden spelen, in plaats van in het eigen Thialf een dag later.

Of de eerste wedstrijd van de best-of-3 in de halve finales om de beker, zaterdag 29 december tegen Nijmegen, in Thialf zal worden gespeeld blijft dus ook nog onduidelijk. Er ligt al een optie om deze wedstrijd, indien nodig, ook in Leeuwarden af te werken.

Info over ticketing volgt t.z.t.

Info over de kaartverkoop zal zo spoedig mogelijk volgen zodra er meer bekend is over de definitieve plaats en datum van de aankomende thuiswedstrijden. Hou deze website, Facebook-pagina en Twitter daarom in de gaten!

 

 

Deel dit bericht