Na de het behalen van de Nederlandse titel afgelopen zondag, begint voor UNIS Flyers vanavond de playoffs voor het Belgisch-Nederlands kampioenschap. In de kwartfinale speelt UNIS Flyers tegen Mechelen Golden Sharks. In een best-of-three serie maken beide teams uit wie zich kwalificeert voor de halve finales.

Vanavond om 20.30 uur valt de puck in Thialf voor wedstrijd één. Morgen is wedstrijd twee in Mechelen. Indien nodig is woensdag 11 maart om 20.00 uur wedstrijd drie in Thialf. Coach Mike Nason verwacht tegen Mechelen Golden Sharks een ander type wedstrijd dan Hijs Hokij Den Haag afgelopen zondag. ,,Mechelen speelt wat meer passief. Een soort counter-ijshockey. Dat betekent dat wij goede beslissingen moeten nemen op het ijs, maar niet moeten forceren. Slim blijven spelen en veel in hun aanvalsvak blijven.”

Respect

De laatste ontmoeting tussen beide teams, anderhalve week geleden, won Mechelen Golden Sharks met 7-6. Desondanks verwacht Nason niet dat die uitslag invloed heeft op zijn team. ,,Het is een realisatie dat we moeten oppassen voor ze. Ze hebben een goed team met goede import-spelers. We hebben respect voor ze, maar we gaan ons eigen spel spelen.”

Enthousiast publiek

Coach Mike Nason kijkt uit naar de playoffs tegen Mechelen. Na het behalen van de Nederlandse titel, hoopt de coach ook hoge ogen te gooien in het Belgisch-Nederlands kampioenschap. ..Het gevoel is goed,” zegt Nason na het halen van de Nederlandse titel. ,,Het winnen van de titel was fantastisch, vooral in ons eigen Thialf, voor het enthousiaste publiek. Een uitverkocht huis, voor het eerst in vijftien jaar. De spelers vonden het geweldig,” aldus Nason, die natuurlijk hoopt dat het publiek vanavond weer in grote getale naar Thialf komt.

Tickets

Kom jij UNIS Flyers vanavond aanmoedigen in Thialf? Om 20.30 uur speelt UNIS Flyers de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de playoffs tegen Mechelen Golden Sharks. Koop je tickets hier via VanPlan. Seizoenkaarthouders hebben overigens op vertoon van hun seizoenkaart toegang tot deze wedstrijden. Check voor de zekerheid ook de huisregels die gelden in Thialf.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht