UNIS Flyers heeft in de bekercompetitie de eerste nederlaag geleden. Op bezoek bij Microz Eaters Limburg verloor het team van coach Mike Nason met 6-4. Twee dagen daarvoor was UNIS Flyers in het eigen Thialf met 10-0 de baas over Tilburg Trappers Toekomstteam.

Tiental

De wedstrijd tegen Tilburg Trappers Toekomstteam was er één voor de statistieken. UNIS Flyers won met 10-0 (6-0, 2-0, 2-0). Adam Bezak was scherpschutter met vier goals. Het tiental werd volgemaakt door Kevin Nijland (2), Ronald Wurm (2), Lars den Edel en Aldo van Aalderen. Laatstgenoemde maakte zijn eerste goal van het seizoen. ,,Het was de tiende van de avond,” lacht Van Aalderen. ,,Heel belangrijk was die goal dus niet, maar het is altijd leuk om een goal te maken.”

Van Aalderen had meerdere redenen om blij te zijn in de afgelopen periode. Een dag voor de wedstrijd tegen Tilburg Trappers Toekomstteam was hij jarig, en werd 27 jaar. Daarnaast was er het heuglijke nieuws dat hij en zijn vriendin hun eerste kindje verwachten in maart 2019.

Na afloop keek hij tevreden terug op de wedstrijd, maar het belang van deze wedstrijd was duidelijk anders. ,,Deze wedstrijd hoort erbij,” vertelt Van Aalderen. Tilburg Trappers Toekomstteam verloor van de 6 wedstrijden, 5 wedstrijden met meer dan 10 tegendoelpunten. Het niveauverschil was heel erg groot. Tilburg Trappers Toekomstteam kent nagenoeg alleen jeugdspelers die op het hoogste niveau ervaring mogen opdoen.

,,Je probeert nieuwe dingen uit”

Van Aalderen weet wat er wordt verwacht van UNIS Flyers in een wedstrijd tegen het Toekomstteam van Tilburg Trappers. Alleen een winstpartij telt. Desondanks heeft Van Aalderen geen moeite om zich te motiveren voor zo’n wedstrijd. ,,Je probeert wat nieuwe dingen uit. Je maakt soms toch die ene actie, of probeert iemand uit te spelen. Dat doe je tegen Den Haag bijvoorbeeld niet. Als je de puck verliest, kun je dat tegen een team als Trappers nog herstellen,” aldus Van Aalderen.

,,Zo’n wedstrijd is goed voor de statistieken en voor de sfeer in de kleedkamer, want iedereen is blij na een 10-0 overwinning,” beaamt Van Aalderen, die nog even vooruitblikt op de wedstrijd tegen Microz Eaters Limburg. ,,Dat wordt een heel andere wedstrijd,” weet hij. ,,Een uitwedstrijd in Geleen is altijd lastig. We zijn allebei nog ongeslagen, dus we gaan uitmaken wie momenteel de beste is.”

Eaters Limburg

Zowel UNIS Flyers als Eaters Limburg waren nog zonder puntverlies in de bekercompetitie. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Eaters Limburg zich wilde bewijzen tegenover UNIS Flyers. Na twee perioden leidden de Limburgers met 3-1 (2-0 en 1-1). In de slotperiode zette Flyers nog flink aan. De ploeg van coach Nason kwam terug tot 5-4, haalde een minuut voor tijd de goalie van het ijs en joeg op de gelijkmaker. Helaas voor de Friese formatie wist Eaters uit te breken en scoorde de 6-4. Daarmee was de eerste nederlaag van het seizoen een feit. Eaters Limburg gaat aan de leiding in de bekercompetitie, gevolgd door UNIS Flyers.

Wees erbij: Devils Nijmegen en The Bounty Hunters

Aanstaande zaterdag gaat UNIS Flyers op bezoek bij Amsterdam Tigers, face-off: 18.00 uur. Zondagmiddag komt AHOUD Devils Nijmegen naar Thialf en wordt tevens het nieuwe ijshockeynummer van UNIS Flyers gepresenteerd door The Bounty Hunters met een live-optreden. Dit mag je niet missen en koop snel je tickets! De wedstrijd UNIS Flyers – Devils Nijmegen start 17.00 uur, maar zorg dat je 16.30 uur in Thialf IJsstadion bent. Koop je tickets via VanPlan (klik hier).

Deel dit bericht