Lars den Edel vertrekt bij UNIS Flyers. De 24-jarige aanvaller stapt over naar Nässjö HC in Division 2 in Zweden. Na een dienstverband van vier jaar komt er dus een einde aan zijn periode bij UNIS Flyers.

De geboren Fries genoot zijn opleiding bij Flyers. Daarna stapte hij over naar Eindhoven Kemphanen en speelde daar in het talententeam. Vervolgens ging hij de Atlantische Oceaan over en speelde een jaar bij Casper Coyotes. Eenmaal weer terug op Nederlandse bodem keerde Lars terug bij UNIS Flyers. Het seizoen 2017-2018 was voor hem het meest succesvolle seizoen qua statistieken. In 23 wedstrijden in de BeNe-League scoorde hij 14 keer en kwam tot 18 assists. Het afgelopen seizoen was Lars goed voor 11 goals en 7 assists in in 20 BeNe-League wedstrijden. In de bekerfinale die met 5-2 van Devils Nijmegen werd gewonnen was hij één van de doelpuntenmakers.

Vernieuwende club

Hij kiest dus voor een avontuur in Zweden. ,,Ik kreeg een bericht via een scout, of ik open stond voor een uitdaging in Zweden. Ik heb ambitie om nog eens een stap hogerop te gaan. Met deze kans hoop ik mezelf verder te kunnen ontwikkelen,” vertelt Lars. Hij stapt over naar Nässjö HC, wat uitkomt in Division 2 in Zweden. ,,Ik heb goede gesprekken met de coach van Nässjö HC gehad. De club is vernieuwend bezig. Een nieuw bestuur, maar ook het team wordt anders. Enkele oudere spelers zijn vertrokken en er komen nieuwe spelers bij.”

Lars is benieuwd wat zijn rol in het team van Nässjö HC wordt. “Ik weet dat ze op zoek waren naar een fysiek sterke aanvaller met lengte en gewicht. De Zweedse spelers zijn vooral tactisch en technisch sterk, maar missen soms het fysieke aspect. Met mij erbij wordt er wat meer fysieke kracht toegevoegd.” Lars volgt zijn voormalig teamgenoot Pim van der Meulen naar het Scandinavische land. ,,Ik heb al contact met hem gehad, ja. Als we eens bij elkaar in de buurt zijn voor een wedstrijd, dan zoeken we elkaar zeker even op.” Ook heeft hij al een aantal keren contact met Martijn Oosterwijk gehad, die ook twee jaar in Zweden ijshockey speelde. ,,Martijn gaf aan dat dit een mooie kans is om me verder te ontwikkelen. In Zweden wordt het spelletje iets anders gespeeld dan in Nederland. Schaatstechnisch zijn ze daar verder. Ik denk dat ik het daar wel zwaar mee ga krijgen, maar qua techniek denk ik dat ik mij daar goed kan ontwikkelen tot een betere allround aanvaller.”

Terugblik Flyers periode

Lars kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode bij UNIS Flyers. ,,Vier seizoenen alweer. Dat ging heel vlot,” lacht hij. ,,Ik kwam terug uit Amerika en ging spelen voor Flyers. Dat eerste jaar pakten we gelijk de triple, en het beviel mij zo goed dat ik besloot om langer te blijven. We speelden elk jaar om de prijzen. Terugkijkend op afgelopen seizoen dat ik dat we heel goed op weg waren om wederom de triple te pakken.” Enkele mooie momenten zal Lars altijd blijven koesteren. “De eerste keer dat ik de beker met Flyers wist te winnen. Spelen voor een vol Thialf… Dat was wel echt heel tof.”

Tot slot heeft Lars nog een groot compliment voor de fans van UNIS Flyers. ,,De fans moeten zo door blijven gaan. Er komen steeds meer mensen naar de wedstrijden kijken, meer geluid, meer sfeer. Dat helpt de spelers heel erg. De ‘Thunder from the north’ zorgt voor de goede ambiance. Ik hoop echt dat de fans dat vasthouden en blijven genieten van het mooie spelletje,” besluit Lars.

UNIS Flyers dankt Lars voor al zijn inzet voor de club en wenst hem heel veel succes en plezier bij Nässjö HC!

Foto: Martin de Jong

 

Deel dit bericht