UNIS Flyers speelt dit weekend wederom twee wedstrijden. Vanavond gaat het team van coach Mike Nason op bezoek bij Lippe Hockey Hamm voor de Inter Region Cup. Op zondagmiddag (17.00 uur) is UNIS Flyers gastheer voor Mechelen Golden Sharks. UNIS Flyers is nog het enige team in de BeNe-League met de ongeslagen status.

Vandaag staat UNIS Flyers een busreis van vier uur te wachten om bij Lippe Hamm te raken. Mike Nason kent deze nieuwe tegenstander een beetje. ,,Het is geen slecht team,” vertelt Nason die videobeelden heeft bekeken. ,,Ze boeken heel redelijke resultaten in hun competitie. We moeten klaar zijn voor deze wedstrijd en uitgaan van onze eigen kracht. Daar moet ook de focus op liggen,” aldus Nason. De wedstrijden in de Inter Region Cup vallen Nason heel erg mee. ,,We willen in de top van de IRC meedoen en voelen de druk om te presteren. Voor ons is de IRC minder belangrijk dan de bekercompetitie en de BeNe-League, maar ik vind het goede competitie. Tot nu toe zijn het close games, waarbij het niveau dicht bij elkaar ligt.

Verbeterpunten

De hoofdcoach van UNIS Flyers is tevreden over de prestaties van zijn team tot dusver. Maar Nason benadrukt dat hij het van wedstrijd tot wedstrijd bekijkt. ,,In grote lijnen ben ik tevreden. Dat wil niet zeggen dat ik geen verbeterpunten zie. Want hoe goed een wedstrijd ook is, er zijn altijd verbeterpunten,” zegt Nason. Vorig weekend won UNIS Flyers van Geleen Eaters (3-1) en Zoetermeer Panters (6-2). ,,De punten zijn binnen. En dat is het belangrijkste.”

Zaterdag heeft Nason z’n team een rustdag. Zondagmiddag om 17.00 uur is de faceoff van de wedstrijd tegen Mechelen Golden Sharks in Thialf. ,,Mechelen speelt zaterdagavond nog tegen Geleen. Dus misschien zijn zij daardoor nog iets vermoeid. We moeten goed starten en direct de druk opvoeren. Ik weet dat Mechelen wel een beter team heeft dan vorig seizoen. Ze zijn misschien geen favoriet dit seizoen, maar ze kunnen het hun tegenstander wel moeilijk maken. We mogen er niet te licht over denken,” vertelt Nason.

Haal je tickets!

Wil jij zondagmiddag in Thialf UNIS Flyers aanmoedigen? De tickets voor volwassenen kosten €11,50 en voor kinderen t/m 17 jaar €5,-. Klik hier om tickets te bestellen.

Het tijdstip van 17.00 uur is ook ideaal om met het hele gezin naar de wedstrijd te komen. Lijkt je dat leuk, dan heeft UNIS Flyers daarvoor speciaal het Familiebundel concept voor slechts €25,-. Dit is een gemeenschappelijke entreekaart voor 2 volwassen + 2 kinderen t/m 17 jaar. Klik hier om de profiteren van het voordeel van de Familiebundel!

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht