Één uit zeven. Het zijn even kille als hartverwarmende getallen. Ook het zesde en zevende duel in de BeNe-League werden door UNIS Flyers gewonnen. Vrijdag werd Microz Eaters Limburg met 3-1 (1-0, 1-0, 1-1) verslagen. Een dag later was Zoetermeer Panters een prooi voor de immer hongerige Heerenveners: 6-2 (2-1, 1-0, 3-1).

Vooraf betitelde coach Mike Nason van UNIS Flyers dat weer een zespuntenweekeinde beleven fantastisch zou zijn. Dat onderschreef hij zaterdagavond nadat de dubbele zege gerealiseerd was nog steeds. Maar toch proefde je al dat het niet eens zo verwonderlijk was.

Dat kwam deels door de tegenstand van zowel de ploeg uit Geleen als van Panters. Vooral de Limburgse ploeg was vrijdag in Thialf een mak lammetje, dat door een matig acterend UNIS Flyers met zachte hand naar de slachtbank geleid werd.

,,We hoefden ons niet bovenmatig in te spannen, dat klopt. Je voelde de gehele wedstrijd ook dat we gingen winnen, zonder twijfel. We hadden het zelf veel eerder kunnen en moeten beslissen, maar aan de andere kant hebben we het gewoon goed uitgespeeld’’, analyseerde Nason de simpele 3-1 zege op de Geleense ploeg.

Hij zag Aldo van Aalderen twee goals op zijn naam krijgen en Trevor Petersen eenmaal doel treffen. De topscorer van Flyers en de BeNe-League was een dag later in Zoetermeer een stuk scherper dan vrijdag. Miste de Canadees tegen Geleen behoorlijk wat kansen, Panters-doelman Kevin Riedijk moest drie maal een door Petersen ingeschoten puck uit het netje halen.

Daarmee had Petersen een groot aandeel in de ruime 6-2 zege, die uiteindelijk in de derde periode pas gestalte kreeg. Nason: ,,Zoetermeer is ook een heel hard werkend team. Maar onze snelheid in het team wordt de meeste teams in de slotfase van een duel te veel en dat was ook nu het geval. Dat is toch wel een groot wapen, zeker in vergelijking met vorig seizoen.’’

De aimabele ‘verHeerenveenste’ Canadees weet nog een belangrijk verschil met de vorige jaargang. ,,We zijn dit seizoen in staat om een matig begin van een wedstrijd achter ons te laten en de wedstrijd te laten kantelen in ons voordeel. We blijven rustig en dan weten vooral onze imports Trevor Petersen en Juha Kiilholma het tij te doen keren. Die twee veranderingen zorgen grotendeels voor het zo succesvolle seizoen tot nog toe’’, aldus Nason.

Hij hoopt vrijdag in Hamm weer een gretige groep te zien die, in het kader van de Inter Region Cup,  het Duitse Lippe Hockey Hamm aan de zegekar bindt. Zondag wordt het eerste blok in de BeNe-League afgesloten tegen Mechelen Golden Sharks. Het weekeinde daarop is voor de clubs een vrij weekeinde. 

De internationals Martijn Oosterwijk, Jord Smit, Mark Hoekstra en Jasper Nordemann komen dan wel in actie. Zij spelen in Barcelona met het Nederlands team het pre-olympisch kwalificatie toernooi. Ook Nason gaat mee naar Spanje, als assistent-bondscoach.     

Deel dit bericht