UNIS Flyers kan ook het komende seizoen beschikken over Wessel Copier. De 25-jarige aanvaller begint aan zijn derde seizoen in het shirt van UNIS Flyers. Vorig seizoen noteerde Wessel 4 goals en 9 assists in BeNe-League 28 wedstrijden.

,,Eigenlijk had ik na vorig seizoen al uitgesproken graag bij UNIS Flyers te blijven,” vertelt Wessel. ,,Ik wilde graag weer terugkomen. Ik heb het naar mijn zin bij UNIS Flyers. Het is mijn thuis geworden. Ik voel me fijn in het team en bij de club.”

Wessel woont en werkt als fysiotherpeut in Utrecht. Dat zorgt voor de nodige reistijd. ,,Maar dat ben ik inmiddels wel gewend,” lacht Wessel. ,,Ook in mijn tijd bij Nijmegen moest ik al reizen. Ik heb geen hekel aan auto rijden, alleen kost het veel tijd. Je moet vroeg weg en bent laat weer thuis. In de auto zet ik een podcast op of doe ik wat telefoontjes. Dan gaat de tijd wel snel voorbij.”

Hij weet zijn carriere als ijshockeyer prima te combineren met zijn werk als fysiotherapeut. Daarvoor is Wessel zijn werkgever ook heel dankbaar. ,,Die steunt mij er volledig in. Plus, mijn vak leent het ook wel om flexibel te kunnen zijn. Ik kan goed vooruit plannen, zodat ik mijn agenda kan aanpassen op de trainingen en wedstrijden met UNIS Flyers.”

Ervaring

Hoewel Wessel pas 25 jaar is, gaat hij al bijna tien jaar mee op het hoogste ijshockeyniveau. De selectie van UNIS Flyers herbergt veel jonge spelers, waardoor Wessel één van de oudere en ervaren spelers is. ,,Daar ben ik niet speciaal mee bezig. In de selectie zijn een aantal jongens die op een natuurlijke manier de leiding nemen. Ik probeer daar ook mijn steentje aan bij te dragen. Ik draai al wat jaren mee, en heb al veel meegemaakt en gezien. Soms komen dan de jongens naar me toe die wat korter meedraaien, en hen wil ik graag helpen. Zoiets gaat vanzelf. Ik ben iemand die graag wil helpen en graag leiding wil en kan geven,” legt Wessel uit.

Wessel begint aan zijn derde seizoen bij UNIS Flyers en behoort inmiddels tot de vaste kern in het team. ,,Ik heb het idee dat we als team stappen maken. De kern in de selectie blijft redelijk hetzelfde. Daar zitten ook een aantal jongens in die de Flyers-identiteit dragen. Daar komen dan kwaliteitsimpulsen van buiten bij, en daar ga je alleen maar op vooruit. Bij UNIS Flyers zijn we altijd een hecht team, en ik hoop dat we komend seizoen weer een hecht team worden”.

Over het komende seizoen, waarbij zowel de Nederlandse bekercompetitie als ook de BeNe-League wordt uitgebreid, is Wessel helder over zijn team. ,,Ik denk dat de verwachtingen niet anders moeten zijn dan voorgaande seizoenen. Vorig seizoen hebben we een goed seizoen gedraaid, maar verloren we de finales. De doelstelling moet wat mij betreft weer duidelijk zijn: finales halen, en dit keer winnen. Maar dat zal lastig genoeg worden. Ook andere teams ontwikkelen zich door dat maakt het ook moeilijk om verwachtingen uit te spreken.”

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht