Vorig seizoen was hij voor het eerst bij UNIS Flyers en komend seizoen is Wessel Copier wederom van de partij. De 24-jarige aanvaller begint daarmee aan zijn tweede seizoen bij UNIS Flyers, waarmee hij vorig seizoen de BeNe-League won.

Eigenlijk is Wessel heel helder in het ‘waarom’ hij heeft bijgetekend bij UNIS Flyers. ,,Vorig jaar had ik vooraf bepaalde verwachtingen: spelen in een mooi stadion, een ploeg die altijd voor de prijzen speelt. En die verwachtingen zijn uitgekomen. Ondanks dat het misschien wel het meest bijzondere seizoen ooit was voor mij. Want naast het kampioenschap van de BeNe-League, was er ook een periode met corona, spelen zonder publiek en was er de nodige reuring rondom het team. Maar alles samen zorgt er wel voor dat ik veel zin heb om weer met de jongens te starten.”

Inmiddels is Wessel wel thuis bij UNIS Flyers, waar hij vorig seizoen als ‘nieuwe’ speler binnenkwam. ,,Je kent al best wel wat jongens en ik ben ook niet de moeilijkste persoon als het gaat om contacten leggen,” lacht hij. ,,Natuurlijk is het even aanpassen en wennen. Maar het team is daarin heel gemakkelijk en iedereen is welkom. Het team van vorig seizoen was één van de betere teams waar ik in heb gespeeld. Qua ijshockey hebben we bij Flyers een heel strak en duidelijk tactisch plan. Daar train je ook elke keer op. En als er dan iets omheen gebeurt, zoals het overlijden van Geran, dan hebben we laten zien dat we daar als team goed mee om kunnen gaan.”

Naast het ijshockey bij UNIS Flyers is Wessel fysiotherapeut en reist hij vaak voor trainingen en wedstrijden heen en weer tussen Utrecht en Heerenveen. ,,Ik was al wel gewend om veel in de auto te rijden. Dus dat anderhalve uur wat ik nu rijd naar Heerenveen is wel oké. Wat het soms moeilijk maakt is de tijd die ik kwijt ben met rijden. Ik moest echt gaan plannen. Maar met de flexibiliteit van mijn werkgever die mijn sport echt support, en de planning van mezelf plus de duidelijkheid van de club heb ik het goed kunnen combineren. Soms is het reizen wel eens pittig, maar dat heb ik er graag voor over,” vertelt Wessel.

Voor het komende seizoen staat Wessel te trappelen om weer te beginnen. ,,Ik hoop dat we als groep zoveel mogelijk bij elkaar blijven. De lijn die we vorig seizoen zijn ingezet, zou ik graag willen doortrekken. De jonge jongens in het team hebben echt stappen gemaakt en we zijn als team gegroeid. Ik denk dat we dan echt weer een mooi jaar kunnen neerzetten. We hebben laten zien wat we in huis hebben. We hebben nu één prijs gepakt, maar we zijn gretig voor meer,” besluit Wessel.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht