UNIS Flyers heeft Wesley de Bruijn binnen gehaald als nieuwe defense. De 19-jarige jeugdinternational komt over van Ultimair Hijs Hokij Den Haag en sluit per direct aan bij het team van coach Mike Nason.

Wesley heeft net twee oefenwedstrijden met het Nederlands team U20 achter de rug in Duitsland. Tegen U20 van Krefeld won het Nederlands team met 5-2, tegen Köln U20 verloor het team met dezelfde cijfers. Wesley heeft de hele zomer doorgetraind op het ijs, en hij legt zijn keuze voor UNIS Flyers toe. ,,Ik denk dat UNIS Flyers één van de beste clubs is in Nederland, en als zij je benaderen dan voelt dat heel goed. Ik heb daarna goed contact gehad met coach Mike Nason. Hij gaf mij ook een goed gevoel om naar Flyers te komen.”

Wesley is een verdediger die graag het spel maakt. ,,Ik ben een aanvallend ingestelde verdediger,” legt hij uit. ,,Ik durf een risicootje te nemen en ga graag mee in de aanval. Ik kom goed in mijn rol als ik de puck heb. Daar leef ik voor. Ik houd van het spelletje en geniet ervan.”

Hij kan niet wachten om aan te sluiten bij UNIS Flyers. ,,Ik verwacht dat we een goede voorbereiding gaan draaien en hard gaan trainen om goed het seizoen in te gaan. Thialf heeft het lekkerste ijs om op te schaatsen en de faciliteiten zijn daar top. Je hebt er alles en het is er goed geregeld. Dat heeft ook zeker mee geholpen in mijn keuze,” klinkt Wesley enthousiast.

Wesley is geboren en getogen in Den Haag, en maakt de overstap naar het noorden. ,,Mijn doel is om mezelf te bewijzen en natuurlijk om voor de prijzen te spelen. Ik wil het graag zo goed als mogelijk doen voor het team.”

Op 24 september speelt UNIS Flyers voor de Ron Berteling-schaal tegen Ultimair Hijs Hokij Den Haag. Dat is een speciaal moment voor Wesley. ,,Dat klopt. Het is zeker speciaal om tegen mijn oude teamgenoten te spelen.” Maar eerst meldt Wesley zich nog bij het Nederlands team U20 voor het WK. ,,Van 11 september tot 19 september spelen we het WK in Belgrado, Servië. Dan keer ik fit terug naar Flyers, en ben ik dus net op tijd terug voor de Ron Berteling-schaal,” lacht Wesley.

Foto: Robert Bos (via Wesley de Bruijn)

Deel dit bericht