Verdediger Kenny Welles heeft zijn contract verlengd bij UNIS Flyers. De 26-jarige speler geldt al seizoenen als een gewaarderde, multi-inzetbare kracht in het team.

Sinds 2014 komt Kenny Welles bij UNIS Flyers uit op het hoogste niveau. De verdediger komt uit de eigen jeugd en heeft inmiddels meer dan 150 wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. Regelmatig wordt hij door coaches ook als aanvaller ingezet en is daardoor een multi-functionele speler geworden in de selectie.

Harde werker

De verdediger, die in het dagelijks leven in de kinderopvang werkt, geldt als een harde werker. Dit seizoen richt Welles zich op een goede teamprestatie en zelf zoveel mogelijk ijstijd te krijgen. ,, Ik wil met het team zover mogelijk komen in de competities. Het is een nieuw seizoen en de selecties zijn anders. Ik ben benieuwd hoe de tegenstanders en wij er voorstaan.  Zelf wil ik vooral laten zien wat ik kan op het ijs,” geeft Welles aan die er nog aan toevoegt ook graag te willen leren van anderen op het ijs.

Voorbereiding

Het afgelopen jaar heeft Welles zijn conditie op peil gehouden met voornamelijk thuissporten. ,,Ik heb aan mijn conditie gewerkt door thuis aan de slag te gaan met gewichten en ik ben vaak de bossen in getrokken met mijn mountainbike. Het was wel lastig, maar het is desondanks wel gelukt.” Gelukkig is er nu weer ijshockey en dat bevalt Welles goed. ,, De voorbereiding is fantastisch. Het is goed om iedereen weer te zien en het voelt alsof vanouds. We hebben nu al veel weer getraind en raken gewend aan het ijshockeyleven weer.”

Komend weekend staan de eerste duels op het programma. De verdediger kijkt er naar uit om op het ijs te staan tegen de teams uit Eindhoven Hamburg. ,, Ik heb veel zin in komend weekend. Lang geleden dat we wedstrijden hebben gespeeld. Benieuwd hoe we ervoor staan als team. Het is de voorbereiding dus volop ruimte om te leren en beter te worden.”

Foto: Martin de Jong

 

Deel dit bericht