UNIS Flyers kan komend seizoen weer rekenen op de diensten van Viktor Nordemann. De verdediger begint alweer aan zijn zevende seizoen (incl. corona-jaar) bij UNIS Flyers.

,,Ik heb het goed naar mijn zin bij UNIS Flyers,” steekt Viktor van wal. ,,Dat is echt de nummer één reden dat ik blijf. Ik zag geen reden om niet terug te komen. Ik vind ijshockey nog steeds heel erg leuk en dat is ook belangrijk natuurlijk.”

Over een week reist Viktor af naar Finland, waar hij een maand lang verblijft om daar te trainen en zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. ,,En nog een beetje vakantie vieren. Jasper doet dat al een aantal jaren en hij is erg enthousiast. Voor mij wordt dit de eerste keer,” vertelt hij.

Afgelopen seizoen was Viktor één van de sterkhouders bij UNIS Flyers. Hij zag tevens zijn statistieken behoorlijk toenemen. In de BeNe-League scoorde hij vier keer en gaf hij acht assists. ,,Ik probeer hard te werken. Dan sta je soms op de goede plek op het juiste moment. Het is een deel van de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt, denk ik. Ik zat goed in mijn vel en had een goede start van het seizoen. Dan kun je dat doortrekken door het seizoen heen. Tijdens het seizoen lette ik niet op die statistieken. Ik ben iemand die vooral wil winnen. Wie dan scoort, is voor mij niet relevant.”

Viktor ziet goede ontwikkelingen in het Nederlandse ijshockey. Bijvoorbeeld de bekercompetitie met Eredivisie teams. ,,Het was wel even wennen,” geeft hij toe. ,,Het is een andere competitie waar zij in spelen, maar het geeft ook een goede dimensie aan de bekerwedstrijden. Ik denk dat we daarin ook van elkaar kunnen leren als teams.”

Datzelfde geldt eigenlijk voor de teams in de CEHL. ,,Ik denk dat het heel goed is voor het ijshockey in de CEHL dat de teams qua niveau zo dicht bij elkaar liggen. Elke avond moet je klaar zijn om goed te presteren. Altijd met je koppie er bij zijn. Ik vind dat een hele goede ontwikkeling,” besluit Viktor.

Seizoenkaart

Moedig jij Viktor komend seizoen aan in Thialf? De verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen is gestart! Als jij volgend seizoen geen wedstrijd van UNIS Flyers in Thialf wil missen, bestel dan vlug je seizoenkaart via Ticketpoint! Nog benieuwd naar onze toffe merchandise? Ideaal voor een verjaardagscadeautje! Check onze webshop hier! Graag zien we jou in september weer in Thialf! Tot dan!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht