Viktor Nordemann staat ook komend seizoen in de verdediging bij UNIS Flyers. De 22-jarige verdediger zette zijn handtekening onder een 1-jarig contract en staat aan het begin van zijn derde seizoen bij de Flyers.

Samen met zijn broer Jasper, die eerder bijtekende, kwam Viktor in 2018 naar UNIS Flyers. In de jeugdteams speelden ze nooit samen. Jasper is ouder en speelde daarom in hogere teams. Thuis onder de carport deden ze schietoefeningen om beter te worden, nu gaan ze samen naar de sportschool voor krachttraining.

,,Spelen in een uitverkocht Thialf, klaar voor de halve finale play-off’s in de BeNe-League en dan zo abrupt eindigen. Dat was heel erg schakelen”, blikt hij terug. Het team was favoriet voor het winnen van de titel, Nordemann had hem graag gewonnen. ,,Die kan ik helaas nog niet bijschrijven op mijn CV. We hadden een hecht team en wilden er met zijn allen voor gaan.”

Stilzitten

In de zomer stond Viktor 1 keer per week op het ijs in Dordrecht en daarnaast werkte hij bij Coolblue als bezorger van witgoed. ,,Ze hadden sterke jongens nodig en dan kom je bij mij uit natuurlijk”, lacht hij. Stilzitten was er dan ook zeker niet bij, al verwacht hij wel dat het pittig wordt de eerste trainingen. ,,De intensiviteit, snelheid en conditie. We moeten allemaal weer wennen en de spierpijn zal er zijn, maar ik heb er ontzettend veel zin in en ik denk dat we met de jongens die komen een goede toevoeging hebben.”

Fans op de tribune

Wedstrijden spelen in Thialf met fans op de tribune is, ondanks de restricties die er nog zijn, iets waar Viktor erg naar uitkijkt. ,,Als team wil je groeien, dat wordt wennen. Fans op de tribune zorgen op die momenten voor dat extra duwtje in de rug tijdens een wedstrijd. De aanmoedigingen, het rumoer, de oeh’s en aah’s. Het zal anders zijn en niet als vroeger, maar ik hoop weer een volgepakt Thialf mee te maken.”

Foto:  Margo Mulder

 

 

Deel dit bericht