Aanvaller Jasper Nordemann keert komend seizoen terug bij UNIS Flyers. De 24-jarige Amsterdammer begint daarmee aan zijn derde seizoen bij UNIS Flyers. De fysiek sterke aanvaller was in zijn laatste seizoen goed voor 6 goals, 8 assists in 19 BeNe-league duels.

Jasper heeft aan het laatste seizoen een goed gevoel overgehouden, maar wat in zijn ogen nog niet compleet is. ,,Er is nog een prijs die we vorig seizoen niet hebben gehaald door het abrupte einde van het seizoen door Covid-19″, blikt hij terug. UNIS Flyers stond aan de vooravond van de halve finale in de play-offs voor de titel van de BeNe-league, toen het seizoen werd beëindigd. ,,Ik denk dat we daar als team alles aan gaan doen om die titel komend seizoen wel te behalen,” is Jasper ambitieus.

Eigen sportschool

Vorig jaar is Jasper begonnen met de opleiding voor krachttrainer. Doordat het afgelopen seizoen niet doorging, had hij wat meer tijd voor zijn opleiding. ,,Vorig jaar september was het nog even afwachten of het seizoen door zou gaan, of toch niet. Ik was al een poosje bezig met mijn opleiding en ik ben tegelijkertijd blijven werken,” blikt hij terug. ,,Ik heb niet stil gezeten tijdens de periode zonder ijshockey. Ik heb vooral veel aan krachttraining gedaan. Toen de sportscholen dicht gingen hebben Viktor en ik een eigen sportschool gebouwd om toch te kunnen blijven trainen.

Finland

Deze zomer is Jasper niet in Nederland te vinden. Hij bevindt zich al een poosje in Finland. ,,Ik sta hier elke week minimaal twee keer op het ijs om te trainen met een groep spelers, zodat ik klaar ben zodra we in Thialf weer beginnen met trainen. Maar uiteraard ben ik hier ook om vakantie te vieren.”

De aanvaller staat net zoals zijn teamgenoten te trappelen om weer aan het seizoen te beginnen. ,,Ik kan echt niet wachten om te beginnen,” klinkt het enthousiast. ,,Het zal even wennen zijn om weer met een heel team op het ijs te staan, en om weer wedstrijden te spelen. Maar de doelstelling is natuurlijk niet veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Kampioen worden van Nederland en natuurlijk de BeNe-league winnen, die vorig seizoen abrupt werd geëindigd door Covid-19,” besluit Jasper.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht