Aanstaande zaterdag start UNIS Flyers de halve finale in de playoffs voor de BeNe-League. Tegenstander is Devils Nijmegen. In een best-of-three serie wordt duidelijk wie zich plaatst voor de finale om het kampioenschap van Nederland en België. Zaterdag (20.00 uur) speelt UNIS Flyers in Thialf tegen Nijmegen. Zondag (20.15 uur) is de uit-wedstrijd. Indien nodig is woensdag 18 maart (20.00 uur) de derde wedstrijd in Thialf. Viktor Nordemann, verdediger van UNIS Flyers verwacht dat beide teams weinig voor elkaar onder doen. 

Close games

De 20-jarige verdediger is dit seizoen een vaste waarde in de defensie van UNIS Flyers. ,,Ik verwacht dat de wedstrijden heel close gaan worden. De teams liggen nu veel dichter bij elkaar in hun kwaliteiten. Ik denk dat het heel spannend gaat worden. Nijmegen heeft een sterke ploeg. Het zal zeker een goede serie worden!”

UNIS Flyers speelde dit seizoen al vijf keer tegen Devils Nijmegen, waaronder de bekerfinale. Telkens stapten Viktor en zijn teamgenoten als winnaars van het ijs. Gemakkelijk was het geen enkele keer. Viktor verwacht in deze halve finale een ander Nijmegen dan eerder dit seizoen. ,,Nijmegen midden in het seizoen was een ander team dan dat ze nu zijn, maar dat zijn wij nu ook. Deze wedstrijden moeten gewonnen worden om door naar de volgende ronde te komen. Maar ik denk dat het grootste verschil tussen de bekerfinale en deze serie is dat we in Thialf spelen. Thuis spelen is toch een groot voordeel.”

Vol Thialf

Viktor kijkt uit naar aanstaande zaterdag, en hoopt dat het publiek Thialf weer weet te vinden. In de finale voor het Nederlands kampioenschap was Thialf uitverkocht. ,,Een vol Thialf is natuurlijk super om voor te spelen, dus ik hoop zeker dat Thialf weer goed gevuld is,” aldus Viktor.

Tickets halve finale

Wil jij Viktor en zijn teamgenoten aanmoedigen in hun strijd met Devils Nijmegen in de halve finale de BeNe-League playoffs? De wedstrijd is zaterdag 14 maart 2020, om 20.00 uur. Koop je tickets hier via VanPlan. Seizoenkaarthouders hebben overigens op vertoon van hun seizoenkaart toegang tot deze wedstrijden. Check voor de zekerheid ook de huisregels die gelden in Thialf.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht