De halve finale in de playoffs van de BeNe-League staat voor de deur. UNIS Flyers ontmoet daarin UltimAir Hijs Hokij. Vrijdagavond staat game 1 op het programma in Den Haag. Zaterdagavond om 20.00 uur is in Thialf de tweede wedstrijd. Defense Viktor Nordemann blikt vooruit op deze duels.

De 22-jarige fysiek sterke verdediger is blij dat de playoffs zijn begonnen. ,,Het is vooral leuk om door te gaan,” vertelt de jongste van de broers Nordemann. ,,Elk weekend kun je weer een ‘volgend’ weekend verdienen. Het gaat er nu om. Elke goal is belangrijk. Maar het is ook belangrijk om goed te blijven spelen. Je moet nu geen gekke dingen gaan doen en zorgen dat je wint aan het einde van de wedstrijd.”

Scherper

De intensiteit op trainingen gaat in deze periode omhoog, merkt Viktor. ,,We trainen niet anders dan voorheen, maar je merkt wel dat de jongens scherper zijn. Ze doen beter hun best. Iedereen weet dat het nu moet gebeuren. Het spel gaat sneller en misschien wel harder op training.”

UNIS Flyers ontmoet komend weekend Hijs Hokij Den Haag in de halve finale. In de competitie won UNIS Flyers drie van de vier ontmoetingen. In de finales voor de Nederlandse beker en het landskampioenschap was Hijs Hokij Den Haag twee keer de winnaar. ,,Ik denk dat wij nu een goede kans maken om te winnen. De vorige finales waren close. We hebben al eens in Den Haag gewonnen. Deze keer moet het gebeuren,” is Viktor strijdvaardig.

Doorslaggevend

De wedstrijden tussen UNIS Flyers en Hijs Hokij liggen telkens dichtbij elkaar. Meestal met maar één goal verschil. ,,We willen allebei winnen. Ik denk dat we hetzelfde blijven doen zoals de vorige keer, maar dat deze keer de wedstrijd onze kant op valt.”

Zaterdagavond is Thialf, hopelijk volgepakt met Flyers-fans, het decor voor de halve finale strijd. ,,Ik ben blij dat we terug zijn in Thialf. Het is wel doorslaggevend dat we met volle tribunes spelen. We hebben iedereen in het team nodig, maar ook de fans op de tribune. Als je dan scoort, en je hoort hoe blij iedereen is, dan kun je hun steun heel goed voelen,” besluit Viktor Nordemann.

Bestel alvast je tickets!

Wil je zaterdagavond niet in de rij staan voor de kassa in Thialf? Bestel dan alvast je tickets online! Tickets voor jeugd (t/m 17 jaar) zijn € 6,00, voor volwassenen is de ticketprijs € 16,50. Seizoenkaarthouders en Businessclubleden hebben op vertoon van hun seizoenkaart toegang tot deze wedstrijd. Dit wil je niet missen en moedig UNIS Flyers aan! Tot zaterdag! Wedstrijd begint om 20.00 uur.

*** Testen voor Toegang of een QR-code is niet nodig, aangezien iedereen een vaste plek heeft in het stadion.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht