Zaterdagavond is UNIS Flyers er niet in geslaagd om in eigen huis te winnen van Hijs Hokij Den Haag (2-3). Een dag later lukte het wel. Zondag versloeg UNIS Flyers de Belgische club Chiefs Leuven (1-4).

Nadat Hijs Hokij Den Haag zaterdag tijdens de eerste periode op voorsprong kwam, maakte Jasper Nordemann in diezelfde periode de gelijkmaker (1-1). Al vroeg in de tweede periode zorgde de 18-jarige Tom Speel voor de voorsprong (2-1). Ondanks de vele powerplays waar Hijs Hokij Den Haag gedurende de tweede periode van kon profiteren, wist UNIS Flyers deze voorsprong goed te behouden. Echter, in de derde periode viel het kwartje de andere kant op. Hijs Hokij Den Haag scoorde nog tweemaal en de wedstrijd eindigde in 2-3.

Het was hard werken

,,We waren goed voorbereid en hebben keihard gewerkt”, vond Jasper Nordemann. Dat moest ook wel, want het team van UNIS Flyers stond tijdens de tweede en derde periode regelmatig in de minderheid op het ijs. ,,Zoveel powerplays tegen haalt de energie uit de groep. Je speelt dan namelijk niet meer in dezelfde lijnen, waardoor het ritme uit het spel gaat.” De powerplays voor Hijs Hokij Den Haag hebben voor twee van de drie tegengoals gezorgd. ,,Ondanks dat er een aantal penalty’s twijfelachtig waren, kunnen we alleen onszelf aankijken. De wil van ons team om te winnen is zo groot en dan ga je soms risico’s nemen”, concludeerde de assistent-captain. ,,Morgen stappen we weer vers de bus in. Dan is het een nieuwe dag en gaan we er wederom voor.”

Veel tijd voor teleurstelling was er namelijk niet, want op zondag stond de volgende wedstrijd op het programma. Voor het eerst dit seizoen reed de spelersbus naar Chiefs Leuven. ,,Chiefs Leuven heeft een goed team wat moeilijk in te schatten is”, aldus Jasper voorafgaand aan deze wedstrijd. Tijdens de eerste periode wisten beide teams niet te scoren. De openingstreffer werd halverwege de tweede periode gemaakt door Jasper Nordemann (0-1). Lennart Vosmer voegde daar tijdens de derde periode nog een goal aan toe (0-2). Na één tegengoal (1-2) zorgden Jasper Nordemann (1-3) en Lars den Edel voor de definitieve eindstand (1-4).

Tickets

Vrijdag 4 november speelt UNIS Flyers de volgende thuiswedstrijd tegen Zoetermeer Panters. Bestel alvast je tickets online! De wedstrijd start om 20.30 uur. Tot dan in Thialf!

Deel dit bericht