UNIS Flyers heeft opnieuw twee spelers langer aan zich weten te binden. Defense Niels van der Vossen en forward Marc Nijland hebben allebei hun contract met één seizoen verlengd. Voor Niels van der Vossen betekent dit dat hij aan zijn negende seizoen begint bij de hoofdmacht. Marc Nijland gaat zijn achtste seizoen in bij UNIS Flyers. Beide spelers zijn pas 23 jaar, maar zijn al vele jaren een vaste waarde in de eerste selectie van UNIS Flyers. 

Zelfverzekerder

Marc Nijland is blij dat hij zijn handtekening onder een nieuw contract heeft gezet. ,,Het vorige seizoen is niet afgelopen zoals je zou willen. Ik ben gebrand om nog meer prijzen te pakken. De fans, de wedstrijden… Natuurlijk wil ik nog een seizoen spelen voor UNIS Flyers,” klinkt het enthousiast. Marc kijkt met tevredenheid terug op afgelopen seizoen. ,,Het vorige seizoen is voor mijzelf en mijn ontwikkeling erg belangrijk geweest. Ik ben mede door de belangrijke goals veel zelfverzekerder geworden. Zoals ik vorig seizoen ben geëindigd, wil ik het volgende seizoen weer beginnen.”

Klusvaardigheden

Voordat het nieuwe seizoen voor Marc begint, heeft hij nog een andere uitdaging. Hij heeft samen met zijn vriendin een huis gekocht, en daarin moet nog flink worden geklust. ,,Ik kan wel het één en ander,” vertelt Marc over zijn klusvaardigheden. ,,Maar ook samen met de hulp van onze families.” Het huis wordt behoorlijk onder handen genomen. ,,Het riool doorzagen was wel het minste klusje. Het slopen vond ik juist erg leuk, omdat we het huis echt volledig gestript hebben. Daarentegen is het opbouwen natuurlijk ook erg leuk, want per uur zie je soms het huis weer echt een huis worden,” zegt Marc. ,,We hopen half juli over te kunnen, maar het zal nog veel langer duren voordat het huis echt helemaal klaar is.”

Ondanks dat zijn nieuwe huis veel vrije uurtjes van Marc vergt, heeft hij ook zin in het nieuwe seizoen. ,,Ik maak tijd om mij voor te bereiden. Ik skeeler graag met onze hond,” vertelt Marc, die nog niet weet hoe het komende seizoen eruit gaat zien. ,,Als eerst hoop ik iedereen weer gezond in Thialf te zien. Ik heb geen verwachtingen omdat nog veel onzeker is over het seizoen. Wanneer we normaal starten hoop ik op net zo’n spectaculair seizoen als we geëindigd zijn.” Over zichzelf is Marc ook duidelijk: ,,Ik wil graag sterker op het ijs staan. En ik wil graag stabiel goed blijven spelen en mijn scorend omhoog halen,” besluit hij.

Ook Van der Vossen verlengd

Naast Marc Nijland heeft ook Niels van der Vossen zijn contract bij UNIS Flyers met één seizoen verlengd. De verdediger is zodoende ook komend seizoen te zien in de selectie van coach Mike Nason. Vorig seizoen stapte Niels pas halverwege het seizoen in, omdat hij daarvoor voor zijn studie een aantal maanden in Frankrijk was. ,,Als het aan mij ligt dit keer wel een compleet seizoen,” vertelt Niels. ,,Ik heb verlengd omdat ik houd van ijshockeyen op een goed niveau in een leuk team. Vorig jaar was dat absoluut het geval en zoals het nu lijkt, komt er ook volgend seizoen weer een mooi en sterk team te staan.”

,,Spannend om halverwege het seizoen bij een team te komen”

Afgelopen seizoen was voor Niels anders dan gebruikelijk, omdat hij een deel van het seizoen heeft gemist. ,,Vorig jaar was voor mij zeker wat anders dan anders. Tijdens mijn tijd in Frankrijk heb ik het ijshockey behoorlijk gemist. Toch was het in eerste instantie enigszins spannend voor mij, om halverwege het seizoen bij een team te komen dat al ontzettend goed liep. Iedereen heeft tegen die tijd z’n plek wel gevonden in het team. Ook wat het ijshockey betreft moest ik eerst weer op niveau zien te komen. Gelukkig kreeg ik direct de kans om mee te draaien tijdens wedstrijden. Daardoor was ik op tijd klaar voor de belangrijke bekerfinale en de daaropvolgende eindfase van het seizoen. Dat we de beker en de landstitel hebben gewonnen was een knappe prestatie, maar er speelt wel echt een gevoel dat we nog niet klaar waren. Er was nog meer te halen, en ik ben er op gebrand om zo goed mogelijk bij te dragen om komend seizoen ook BeNe-League kampioen te worden,” klinkt het strijdvaardig.

Niels vd Vossen - ijshockeyclub UNIS Flyers

Niels van der Vossen, foto Margo Mulder

Niels gaat deze zomer aan de slag om aan het begin van het nieuwe seizoen fit te zijn. ,,Op dit moment train ik vooral met mijn broer door hardloopsessies af te wisselen met krachtoefeningen en sprinten,” besluit hij.

Foto Marc Nijland: Martin de Jong

Deel dit bericht