De eerste uitzendingen van de livestream op ons eigen platform Flyers Live TV zijn geweest. Het aantal kijkers is boven verwachting hoog en dat heeft ervoor gezorgd dat livestream kan haperen. Hierdoor hebben kijkers de wedstrijd niet optimaal kunnen volgen.

Nu er geen publiek in het stadion mag zijn bij de wedstrijden, is de livestream erg populair. Naast een ‘pay per view’ optie biedt UNIS Flyers haar seizoenkaarthouders en businessclubleden een premium account aan om alle thuiswedstrijden te kijken. Per week komen er meer kijkers bij en dat heeft impact op de beschikbaarheid van de livestream.

Servercapaciteit

Om een livestream te bieden is servercapaciteit nodig. Door een piek in het gebruik van die capaciteit vlak voor het begin van de wedstrijd, raakt de website overbelast. De website laadt op het moment van inloggen/registreren traag of toont een foutmelding. Ingelogde kijkers die de pagina van de livestream voor de uitzending open hadden keken zonder problemen.

Aanpassingen

De uitzendingen van de drie wedstrijden zijn geëvalueerd. Op basis daarvan is besloten om de server verder uit te breiden, om piekmomenten beter op te vangen. We gaan ervan uit dat deze aanpassing voldoende is. Tijdens de uitzending monitoren we de stabiliteit. Er wordt ingegrepen op het moment dat er problemen ontstaan.

UNIS Flyers stelt alles in het werk om iedereen een ijshockeywedstrijd te laten beleven vanuit de huiskamer met de livestream op flyerslive.tv. Kijk op Hoe werkt het voor alle stappen.

 

Deel dit bericht