UNIS Flyers heeft komend weekend een vol programma. Op zaterdagavond reist het team van coach Mike Nason af naar Zoetermeer, waar het om 20.15 uur speelt tegen Zoetermeer Panters. Binnen 24 uur is de volgende face-off in Thialf. Zondagmiddag om 17.30 uur speelt UNIS Flyers op het eigen ijs tegen Bulldogs Liège (tickets zijn hier alvast te bestellen). 

Vorig weekend kwam UNIS Flyers niet in actie, wegens een hevige corona-uitbraak in de selectie. ,,Spelen was echt geen optie,” geeft coach Mike Nason toe. ,,De meeste spelers zijn nu terug, maar we moeten kijken hoe fit iedereen is. Elke speler komt weer anders uit zo’n corona-situatie. Different players, different answers. Het is dus afwachten hoe zich dat uit op het ijs.”

Zaterdagavond staat de uit-wedstrijd bij Zoetermeer op het programma. ,,Ze boeken prima resultaten,” licht Nason toe. ,,Ze zijn een hardwerkend team, met Hrelja als uitstekende goalie. Daarnaast hebben ze een paar spelers die gemakkelijk een goal kunnen maken zoals Turpijn en Kocsis. Onze vorige wedstrijd tegen hen zaten we te vaak in de penaltybox. Daar moeten we uit zien te blijven.”

Vier lijnen

Zondagmiddag treedt UNIS Flyers aan in de topper tegen Bulldogs Liège. ,,We spelen met vier lijnen, zoals we dat het gehele seizoen al doen. Dat is belangrijk voor de fitheid van de spelers. We gaan de jongens monitoren hoe ze reageren op ijstijd. We spelen twee wedstrijden binnen 24 uur. Dat is zwaar, maar hopelijk kunnen we de positieve trend behouden. Sinds december spelen we beter als team en boeken we goede resultaten. Dat willen we voortzetten, maar de fitheid en gezondheid van de spelers is momenteel misschien wel belangrijker,” besluit Nason.

Tickets: UNIS Flyers vs. Bulldogs Liège

Wil jij er zondagmiddag bij zijn in Thialf, als UNIS Flyers het opneemt tegen Bulldogs Liège? Wedstrijd begint om 17.30 uur! Wil je zondagmiddag niet in de rij staan? Bestel dan hier alvast je tickets! Tot zondag! Let nog even op onderstaande voorwaarden. Deze zijn voor de wedstrijd tegen Bulldogs Liège van toepassing:

  • Bij toegang tot de wedstrijden word je gevraagd een geldige QR-code te tonen (gevaccineerd, herstelbewijs, of een PCR-test niet ouder dan 24 uur).
  • Een mondkapje is verplicht als je je in het stadion verplaatst.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht