Vrijdagavond speelt UNIS Flyers op bezoek bij UltimAir Hijs Hokij Den Haag. Face-off van die wedstrijd is 20.30 uur. Een dag later, op zaterdagavond, is UNIS Flyers gastheer voor de ontmoeting met Mechelen Golden Sharks. Puckdrop om 20.00 uur.

Coach Mike Nason is tevreden over de ontwikkeling die z’n team doormaakt. Vorig weekend won UNIS Flyers na penaltyshots van Snackpoint Eaters Limburg. ,,Ik vond ons het betere team en we hadden de wedstrijd in 60 minuten kunnen beslissen. We hebben de goals te gemakkelijk weggegeven. Maar dat is ook onderdeel van het proces waar we in zitten.”

Dat de wedstrijd verliep naar overtime en uiteindelijk penaltyshots is voor de ontwikkeling van de spelers goed, vindt Nason. ,,De jongere jongens moeten gewend raken aan het spelen van close games, zodat ze geen gekke dingen of rare beslissingen gaan nemen. Bij het spelen van een overtime en het nemen van penaltyshots komen nervositeit en stress kijken. Voor hun ontwikkeling is het fijn dat ze dat nu al meemaken.”

Vrijdag reist UNIS Flyers af naar Den Haag. ,,Zij hebben het de laatste weken wat lastig in wedstrijden,” vertelt Nason. ,,Maar afgezien van hun resultaten, hebben ze één van de betere teams in deze competitie die meedoet om de prijzen. Het publiek in Den Haag is fanatiek en ik verwacht een fysieke wedstrijd tegen ze.”

Amper 24 uur later, op zaterdagavond om 20.00 uur speelt UNIS Flyers tegen Mechelen Golden Sharks. Twee weken terug won UNIS Flyers in Mechelen met 0-3. ,,Je moet je bewust zijn tegen wie je speelt. Mechelen heeft een aantal heel goede spelers, die goed op een powerplay uit de voeten kunnen. Die kans moeten we ze niet geven. We spelen met vier lijnen en dat moet ons het voordeel opleveren. Ook de mindset moet goed zijn, want elke wedstrijd is weer een nieuwe start,” besluit Nason.

Tickets!

Steun jij UNIS Flyers in hun wedstrijd tegen Mechelen Golden Sharks? Bestel dan alvast je tickets online via VanPlan! De wedstrijd begint om 20.00 uur. Ben je benieuwd welke merchandise UNIS Flyers zoal heeft? Neem dan een kijkje in onze webshop! Tot zaterdag in Thialf!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht