30 augustus begon UNIS Flyers de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zaterdagavond stond de eerste oefenwedstrijd op het programma. In Eindhoven was Kemphanen de tegenstander. In het ijssportcentrum wonnen de mannen met 3-1 (1-1 | 0-0 | 2-0). Nieuwkomers Roope Nikkilä (2 keer) en Wessel Copier vonden het net.

Het was wennen op het ijs voor de ploeg van Mike Nason, vond ook Copier. ,,De wedstrijd verdiende niet de schoonheidsprijs, maar dat is niet erg voor een eerste wedstrijd. Het is lekker om te starten met een winst en te scoren in je debuut.” De komende weken bouwt de ploeg tijdens trainingen en oefenwedstrijden verder aan conditie en ritme. ,,Conditioneel ziet het er al goed uit, we draaien een hoog tempo op de trainingen en je merkt dat iedereen iedere shift steeds meer gewend raakt”, blikt Wessel (red. Copier) terug op de afgelopen dagen.

Thuiswedstrijd

In Thialf begint Flyers morgen om 18.00 uur aan de tweede oefenwedstrijd van dit weekend. Met Crocodiles Hamburg treft het team een sterke tegenstander, die eerder in eigen huis verloor van HYS The Hague. Voor Roope Nikkilä de eerste thuiswedstrijd in het shirt van Flyers. ,,Ik kijk erg uit naar de eerste wedstrijd thuis in Thialf. De kop is eraf. Het is fijn om weer te kunnen ijshockeyen en gelijk twee keer te scoren.”

Tickets

Seizoenkaarthouders hebben gratis toegang tot deze wedstrijd, waar ook online en aan de kassa nog tickets voor de te koop zijn. Vanwege de geldende maatregelen is het tonen van de CoronaCheckApp (vaccinatiebewijs of negatieve test) verplicht. Op deze pagina vind je alle actuele informatie over het bezoeken van de wedstrijd.

Deel dit bericht