Na drie wedstrijden gaat UNIS Flyers aan kop in poule A van de Nederlandse bekercompetitie. Dit weekend kan de ploeg van Mike Nason en Dennis Schreur zich kwalificeren voor de halve finale van de play-offs. Daarvoor is een dubbele overwinning dit weekend wel noodzakelijk. Vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen AHOUD Devils in Nijmegen. Een dag later speelt UNIS Flyers thuis tegen LACO Eaters uit Geleen.

|Bestel nu tickets voor de wedstrijd via de online verkoop. Klik hier|

Het goede resultaat afgelopen zaterdag tegen Luik geeft veel vertrouwen voor het komende weekend. Vrijdagavond speelt UNIS Flyers tegen het versterkte AHOUD Devils. Afgelopen zomer trok het team uit Nijmegen diverse nieuwe spelers aan waaronder ex-Flyer Levi Houkes. Bovendien kwam verdediger Marek Pitka over van Eindhoven en tekende Litouws international Aivaras Bendzius een contract bij Devils. “Nijmegen heeft altijd een hardwerkend team met een solide basis. Het team is behoorlijk veranderd ten opzichte van vorig jaar. De speelwijze zal ook anders zijn, doordat ze een nieuwe coach hebben aangetrokken”, geeft hoofdcoach Mike Nason aan.

Zaterdag om 20:00 uur speelt UNIS Flyers voor de derde maal dit seizoen tegen LACO Eaters uit Geleen. Tijdens de Ron Bertelingschaal verloor de ploeg, maar een week later was UNIS Flyers uit in Geleen wel de betere. De ploeg weet wat ze kan verwachten aanstaande zaterdag in Thialf. “We moeten het spel en tempo vanaf het begin gaan dicteren zaterdag. Geleen is een team dat knokt voor elke puck. Zolang wij het spel simpel kunnen houden en ons niet laten verleiden tot het maken van overtredingen, maken wij een goede kans”, verwacht Mike Nason. Geleen heeft afscheid moeten nemen van de Tsjechische verdediger Drobný en heeft in de Fin Liimatainen een vervanger aangetrokken.

De actuele stand in Poule A van de Nederlandse bekercompetitie is als volgt:

Deel dit bericht