Voor UNIS Flyers staat er een zwaar ijshockeyweekend voor de deur. Vrijdagavond speelt het team van hoofdcoach Mike Nason en assistent-trainer Jacco Landman tegen Era Renomar HYC Herentals. Het Heerenveense ijshockeyteam leidt samen met de Belgische topclub in de BeNe-League, waarbij UNIS Flyers tot vandaag de minste verliespunten heeft. Zondag reist UNIS Flyers af naar Geleen, voor de wedstrijd tegen Eaters Limburg.

Vorig weekend schoot UNIS Flyers met scherp. Eerst werd Zoetermeer Panters met 6-2 verslagen. ,,Een nette wedstrijd,” blikt Jacco Landman terug. ,,Zoetermeer is een lastige tegenstander. Ze verliezen nooit met grote cijfers. Het was zaak om niet half aan de wedstrijd te beginnen. Dat deden we gelukkig ook niet, dus uiteindelijk zijn wij heel tevreden met de score.”

Twintigklapper

Een dag later was UNIS Flyers heer en meester in Tilburg, tegen Trappers Toekomstteam. De teller stond na 60 minuten ijshockey op 0-20. ,,Trappers Toekomstteam miste een aantal spelers die met Nederland U20 mee waren naar het WK in Zagreb. Bij ons ontbraken Dennis Sikma en Ernesto Klem, omdat zij ook mee waren met Nederland U20. Trappers had een aantal jonge jongens opgesteld, maar een wedstrijd werd het niet. We konden aan ons doelsaldo werken, maar we spelen liever een wedstrijd tegen bijvoorbeeld Herentals,” vertelt Jacco Landman.

Het scoren ging tegen Tilburg Trappers Toekomstteam prima. Twintig keer viel de puck in het netje. ,,Ze waren verzwakt, daardoor konden wij aan ons doelsaldo werken. Dat is overigens wel een verbeterpunt voor ons, om meer tot scoren te komen. In deze wedstrijd ging dat goed, maar we misten duidelijk tegenstand,” weet Landman.

Topper in BeNe-League

Vrijdagavond is de krachtmeting met HYC Herentals. De Belgische ploeg maakt veruit de meeste goals in de competitie: 129 goals in 15 wedstrijden. Jacco Landman kijkt uit naar de wedstrijd tegen de gemakkelijk scorende Belgen. ,,Het wordt de eerste ontmoeting met Herentals dit seizoen. We zijn bijna februari en spelen nu pas tegen ze,” lacht Landman. ,,Qua verliespunten liggen we dicht bij elkaar. Wij zijn nog in het voordeel, maar Herentals heeft een wedstrijd meer gespeeld. Ik denk dat we aan elkaar gewaagd zijn. Herentals speelt een andere stijl ijshockey dan wij. Ze spelen opportunistisch en aanvallend, terwijl onze kracht ook in de defensie ligt. We moeten alert zijn. Daar waar we op trainen, moet in de wedstrijd naar voren komen. Ik denk dat het een heel mooie wedstrijd wordt.”

Zondag naar Geleen

Zondagavond valt de puck op het ijs in Glanerbrook in Geleen. Eaters Limburg is dan de tegenstander. “Opnieuw een lastige wedstrijd,” blikt Landman vooruit. ,,Spelen in Geleen is altijd een moeilijke uitwedstrijd. Ze hebben een fanatieke aanhang die zich goed laat horen. Maar ik denk dat dit voor ons ook een goede wedstrijd is om ons te laten zien,” besluit Landman.

Kom vrijdagavond naar Elfstedenhal!

Wees er vrijdagavond bij als UNIS Flyers de topper speelt tegen HYC Herentals. De puck-drop is 20.45 uur in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Koop je tickets alvast in de voorverkoop via VanPlan (klik hier!).

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht