Het is UNIS Flyers niet gelukt om de Ron Berteling schaal voor de tweede keer in de historie op haar naam te schrijven. UltimAir Hijs Hokij was in Amsterdam met 4-3 te sterk. Roope Nikkilä scoorde twee keer voor het team van coach Mike Nason.

Al binnen vier minuten stond UNIS Flyers met 2-0 achter. Twee identieke goals waren goalie Martijn Oosterwijk te machtig. De goalie haalde na afloop z’n schouders op. ,,Die goals mogen niet zo snel vallen, maar we herstelden ons daarna goed.” Daar had Oosterwijk in de tweede periode een groot aandeel in door twee penalty shots van Hijs Hokij te stoppen. ,,Ik denk dat we tevreden kunnen zijn hoe we vandaag speelden. Dit was pas onze tweede wedstrijd van het seizoen, en we lieten veel progressie zien.”

In de tweede periode boog UNIS Flyers in vijf minuten de achterstand om. Jasper Nordemann benutte een assist van Henri Ruotsalainen, waarna Roope Nikkilä de stand gelijk trok: 2-2. Vervolgens wist UNIS Flyers een dubbele powerplay van Den Haag niet te weren en stond het binnen één minuut 2-4. Maar een paar minuten later was daar opnieuw Roope Nikkilä die Flyers weer dichtbij bracht: 3-4. In de derde periode wist UNIS Flyers niet meer te scoren en moest de Ron Berteling schaal aan Den Haag laten.

Verdediger Floris van Elten keek met een tevreden gevoel terug op dit duel. ,,Natuurlijk overheerst de teleurstelling. We zetten een goede wedstrijd neer. De snelle twee goals tegen nekken ons.” Waar dat door kwam? ,,Ik weet het niet, miscommunicatie denk ik. Maar in het vervolg van de wedstrijd vond ik ons in grote delen van de wedstrijd zelfs beter,” geeft Van Elten toe.

,,Ondanks dat we pas twee weken op het ijs staan, vond ik ons fit. We hebben jonge jongens in de selectie, die hebben misschien een extra long,” doelt Van Elten op de fitheid, die aan zijn eerste weken bij UNIS Flyers bezig is. Hij kwam over van Eaters Limburg, en speelde daarvoor jaren bij Tilburg Trappers in de Oberliga. ,,Ik voel me goed op mijn plek hier. Het voelt als familie. Ook als het mis gaat, dan steunen we elkaar. Iedere speler voelt de verantwoordelijkheid, dat is heel prettig werken. Ik ga met veel plezier aan de slag bij Flyers.”

Ook coach Mike Nason keek met een goed gevoel terug op de wedstrijd, ondanks dat zijn ploeg verloor. ,,Gezien de voorbereiding vind ik het knap wat we presteren. Hier kunnen we mee verder. We hebben hard gewerkt. Er zaten wat fouten in, maar aan fouten kun je werken. We gaan in de komende periode trainen om die fouten eruit te halen,” besluit Nason.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht