Het is UNIS Flyers niet gelukt om de Nederlandse bekerfinale te winnen. In De Uithof in Den Haag was UltimAir Hijs Hokij met 2-1 de sterkste. Overtime moest de beslissing brengen. Daarin kreeg UNIS Flyers de nodige kansen, maar pakte Hijs Hokij uiteindelijk de buit. 

Het was een finale die lang op 0-0 bleef hangen. Pas halverwege de derde periode brak UNIS Flyers de ban. Jasper Nordemann zorgde voor de bevrijdende voorsprong voor de Friezen. Amper twee minuten later maakte UltimAir Hijs Hokij weer gelijk: 1-1. Die stand bleef staan tot aan de laatste seconde. Overtime moest de beslissing brengen.

In overtime had UNIS Flyers enkele prima mogelijkheden, maar de Haagse goalie redde een aantal keren uitstekend. Een straf aan UNIS Flyers zorgde voor een man-meer situatie voor Den Haag en daarin besliste Jay de Ruiter uiteindelijk de wedstrijd in Haags voordeel. Een bittere pil voor UNIS Flyers.

Henri Ruotsalainen was na afloop erg teleurgesteld. ,,Dit is erg jammer. We kregen de kansen, maar ze moeten er wel in,” verzucht de Finse aanvaller. De Uithof was uitverkocht wat voor een echte ijshockeysfeer zorgde. ,,De sfeer op de tribune was heel leuk. Maar op het ijs krijg ik daar niet zoveel van mee. Ik heb er alles aan gedaan, maar helaas lukte het niet.”

Voor Henri was dit zijn eerste bekerfinale in Nederland. ,,Het was mooi om deze bekerfinale te spelen, maar het is lastig om dit verlies te verwerken,” besluit Henri.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht