De selectie van UNIS Flyers voor het komende seizoen krijgt steeds meer vorm. Lars den Edel, Mark Hoekstra en Aldo van Aalderen hebben hun krabbel gezet onder een verbintenis voor één seizoen.

Vierde seizoen voor Den Edel

Voor Lars den Edel betekent dit zijn vierde seizoen in het shirt van UNIS Flyers. De geboren Fries is pas 23 jaar, maar drukt al behoorlijk zijn stempel op het aanvalsspel van de ploeg van coach Mike Nason. Vorig seizoen werd Den Edel geteisterd door blessureleed. Maar inmiddels is dat volledig hersteld. ,,Het gaat de goede kant op met beide schouders. Het was even heel veel ongeluk in korte tijd. Maar van dat soort momenten leer je veel. Ik ben blij dat ik nog mee kon naar het WK met het Nederlands team,” vertelt Den Edel.

Deze zomer zoekt Den Edel zowel ontspanning op, maar traint hij ook voor het komende seizoen. ,,We zijn van plan om met de familie op vakantie te gaan. Misschien ga ik nog bij Adam Bezak langs in Bratislava voor een ijshockey kamp. En voor de rest train ik in de sportschool en ben ik veel bezig met Erik Veen, onze fysio en tevens personal trainer van het team.”

Voor volgend seizoen verwacht Den Edel veel van UNIS Flyers. ,,Ik verwacht dat we komend seizoen gewoon weer gaan spelen om de prijzen en dat we dit jaar niet hoeven uit te wijken naar een andere ijsbaan. Voor mezelf hoop ik dat ik weer verder kan waar ik geëindigd ben voordat ik geblesseerd raakte,” aldus Den Edel.

Hoekstra’s negende seizoen

Voor Mark Hoekstra wordt het zijn negende seizoen in de hoofdmacht van UNIS Flyers. Hoekstra is pas 24 jaar, maar loopt dus al lange tijd mee op het hoogste Nederlandse ijshockeyniveau. Vorig seizoen scoorde Hoekstra twee goals in 47 wedstrijden, en pakte 3 assists. ,,Vorig seizoen was een goed seizoen alleen waren we er steeds niet in de belangrijke wedstrijden waar we het verschil konden maken,” blikt Hoekstra nog één keer terug. Dat moet volgend seizoen anders: ,,Weer meedoen om de prijzen en nu wel het verschil maken in die wedstrijden.”

Ook het komende seizoen wil Mark Hoekstra zich weer volledig inzetten voor UNIS Flyers. ,,Ik wil voor volgend seizoen als team gewoon goed presteren en ga daar persoonlijk alles voor geven,” aldus Hoekstra.

Tiende seizoen voor Van Aalderen

Aldo van Aalderen start zijn tiende seizoen bij UNIS Flyers. De 27-jarige speler beleefde afgelopen seizoen één van zijn meest succesvolle seizoenen. De multi-inzetbare Van Aalderen liet in 47 wedstrijden tien goals noteren en zorgde voor 8 assists. ,,Ik heb zelf een goed en sterk seizoen gemaakt. Ik heb mij belangrijk gemaakt in de belangrijke wedstrijden door veel fysiek te spelen en mijn goaltjes mee te pikken,” zegt Van Aalderen.

,,Ik verwacht komend seizoen dat we weer prijzen gaan winnen, met een leuk en enthousiast team,” blikt Van Aalderen vooruit. De kersverse vader heeft voor zichzelf als doelstelling om weer de volgende stap te zetten. ,,Ik wil mezelf nog weer een stapje verder ontwikkelen. Hard werken en weer goals scoren!” klinkt het strijdvaardig.

Bestel nu jouw seizoenkaart!

Kom jij UNIS Flyers volgend seizoen aanmoedigen in Thialf? Voor € 160 kun je volgend seizoen de wedstrijden van UNIS Flyers bezoeken in Thialf. Voor jeugd tot en met 17 jaar is een seizoenkaart € 70. Seizoenkaarten kunnen uitsluitend worden besteld via VanPlan. Wil jij ook het volgende Flyers-seizoen meemaken? Klik hier om een seizoenkaart te bestellen.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht