Komend weekend begint voor UNIS Flyers het toetje van het seizoen: de playoffs voor het kampioenschap in de BeNe-League. In de kwartfinale ontmoet UNIS Flyers daarin Chiefs Leuven. In een best-of-three serie wordt bepaald wie zich plaatst voor de halve finale.

UNIS Flyers verloor afgelopen weekend de finale om het Nederlands kampioenschap. Dat was een bittere pil, vond coach Mike Nason. ,,Het nam wat tijd om dat te accepteren,” geeft de coach aan. ,,We speelden niet geweldig, maar gaven Den Haag ook niet veel kansen. Een paar fouten van onze kant werden direct afgestraft,” blikt hij nog even terug.

,,We hebben een jonge groep spelers. In vergelijking met vorig seizoen, hebben we veel ervaring ingeleverd. De jongere spelers moeten dat opvangen. Dat is een leerproces, en je ontwikkelt jezelf door belangrijke wedstrijden te spelen,” analyseert Nason.

Het vizier gaat snel op Chiefs Leuven. Zaterdagavond speelt UNIS Flyers in Thialf de eerste wedstrijd (20.30 uur). Zondagavond is wedstrijd twee in Leuven (18.15 uur). ,,De eerste wedstrijd in zo’n best-of-three serie is belangrijk. We hebben ze in de competitie vier keer verslagen, maar dat zegt nu niets meer. Onze mindset moet goed zijn. Na afgelopen weekend moet de knop weer om. Dat is van groot belang,” aldus de coach.

Tickets

Wil je hierbij zijn, bestel dan vlug je tickets via VanPlan! In de kwartfinale ontmoet UNIS Flyers het Belgische Chiefs Leuven. Face-off is om 20.00 uur. Tot zaterdag in Thialf!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht