Zaterdagavond om 20.00 uur gaat het dan eindelijk beginnen. Het nieuwe ijshockeyseizoen start voor UNIS Flyers. Mechelen Golden Sharks komt op bezoek in Thialf. De wedstrijd start om 20.00 uur. Zondag staat de uitwedstrijd tegen HYC Herentals op het programma.

Coach Mike Nason is benieuwd hoe zijn team zich herstelt, van de nederlaag in de Ron Berteling schaal. ,,In de voorbereiding speelden we heel goede wedstrijden. Dat was volledig weg in die wedstrijd. Het leek alsof de spelers veel meer wilden doen, waardoor het heel rommelig werd. Natuurlijk is het ook zo dat de emoties in een wedstrijd waar een prijs op het spel staat, anders zijn dan een oefenwedstrijd.”

Maar Nason zag ook pluspunten in de Ron Berteling schaal. ,,De eerste twee goals waren prima powerplay goals. De 4-2 van Den Haag gaf ons de nekslag. Onze penalty kill was niet goed, maar aan de andere kant: je moet ook uit de strafbank blijven,” is Nason ook kritisch.

Afgelopen zondag, een dag na de Ron Berteling schaal, oefende UNIS Flyers nog in Dortmund. Daar werd met 3-1 gewonnen. ,,We willen graag een volledige voorbereiding draaien met goede oefenwedstrijden. Het was weer een moment om wat dingen uit te proberen. We kwamen snel op 0-3, maar eigenlijk hadden we die score verder moeten uitbouwen,” blikt Nason terug.

Vizier op competitie

Zaterdag is Mechelen Golden Sharks dus de eerste tegenstander. ,,Ik verwacht niet dat ons spel dan al perfect is. We zitten in een groei proces en moeten het doel hebben om elke dag beter te worden. Groeien als groep. Van een verliespartij moet je veel leren, en daar moeten we als groep van groeien,” vertelt Nason. Zondag wacht vervolgens de uitwedstrijd tegen HYC Herentals. ,,De twee jongste teams van de competitie. Daar zal veel emotie bij komen, dat is meestal het geval bij jongere teams die tegenover elkaar staan.”

Tickets voor zaterdag

Jij wilt er uiteraard graag bij zijn als UNIS Flyers de competitie opent tegen Mechelen Golden Sharks. De wedstrijd begint om 20.00 uur in Thialf. Tickets koop je via Ticketpoint. Zien we jullie daar? Let’s go Flyers!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht