Na de uitschakeling in de halve finale van de bekercompetitie tegen AHOUD Devils Nijmegen afgelopen woensdag, richt UNIS Flyers haar pijlen komend weekend weer op de BeNe-League. Het team van hoofdcoach Mike Nason ontmoet zaterdagmiddag (face-off: 17.30 uur) Mechelen Golden Sharks in de Elfstedenhal in Leeuwarden.

Inmiddels speelt en traint UNIS Flyers al een poos in de Elfstedenhal in Leeuwarden, wegens de tijdelijke sluiting van de eigen Thialf-ijshockeyhal. Ondanks de uitschakeling in de bekercompetitie, pakt UNIS Flyers onverminderd de punten in de BeNe-Leauge. “Ik ben trots op de jongens,” vertelt Nason. ,,De kans was aanwezig dat deze situatie ten koste zou gaan van onze prestaties. Maar de spelers laten zien dat ze flexibel en professioneel zijn. Ze maken het beste van deze situatie en daar ben ik ontzettend trots op,” aldus de hoofdcoach.

Wedstrijd Mechelen Golden Sharks

Komend weekend staat er voor UNIS Flyers maar één wedstrijd op het programma. Het Belgische Mechelen Golden Sharks reist af naar Leeuwarden. Begin december maakte UNIS Flyers de reis naar Mechelen. Destijds was het team van Mike Nason met 2-7 te sterk. Momenteel bezet Mechelen Golden Sharks de negende plek in de BeNe-League. Van de vijftien gespeelde wedstrijden wonnen de Sharks er drie.

Nog voor de beslissende halve finale wedstrijd tegen AHOUD Devils Nijmegen, sprak hoofdcoach Mike Nason over de wedstrijd tegen Mechelen Golden Sharks. ,,Mechelen heeft een hardwerkend team. Ze hebben een seizoen met ups en downs. In onze vorige wedstrijd tegen hen pakte hun goalie heel veel schoten. Wij moeten hun defense en goalie onder druk zetten en veel schoten lossen. Als wij goed en hard en blijven werken, de puck diep wegspelen, dan maken wij een goede kans,” blikt Nason vooruit.

Tickets

De wedstrijd tegen Mechelen Golden Sharks start om 17.30 uur in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Koop je tickets in de voorverkoop via VanPlan (klik hier).

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht