UNIS Flyers staat op 3 februari niet in de bekerfinale. De mannen van coach Mike Nason slaagden er niet in om Ahoud Devils Nijmegen woensdagavond in het beslissende derde halve finaleduel te verslaan. De Nijmegenaren deden wat de thuisploeg verzuimde; scoren. Het werd 1-3 (0-1, 1-1, 0-1).

Was Nijmegen de terechte winnaar van de drieluik? Qua spel, dominantie, creativiteit en passie niet. Helaas bleek dat voor UNIS Flyers niet voldoende. Het zat hem in het scorend vermogen, beter gezegd het gebrek daaraan.

Rendement

,,We zullen meer moeten schieten, maar vooral veel meer rendement moeten halen uit de rebounds die er gegeven worden’’, wist Mike Nason al na de eerste wedstrijd. Die werd nog met 4-3 gewonnen, maar het niet benutten van kansen en rebounds brak UNIS Flyers in Nijmegen op. Daar werd in overtime met 3-2 verloren.

De in Leeuwarden als thuisploeg spelende Heerenveners waren dus gewaarschuwd. Er werd woensdagavond prima gestart, maar het probleem bleek nog niet opgelost. Gescoord werd er niet, hoewel de kansen er volop waren. ,,Het wordt een opgave om dit op te lossen, maar daar gaan we een manier voor vinden’’, klonk Nason vlak na afloop van de wedstrijd.

Nijmegen vond het net wel. Een schot van Brendan Eden werd door Levi Houkes net van richting veranderd, waardoor goalie Sjoerd Idzenga het nakijken had. Ronald Wurm maakte in een powerplay in de beginfase van de tweede periode gelijk, maar Ross John Reed (1-2) profiteerde van de beslissing van het arbitrale duo Martin de Wilde/Debby Hengst om het spel niet stil te leggen toen Marcel Kars te lang op Sjoerd Idzenga bleef liggen. ,,Daar moet je voor affluiten’’, vond ook Ahoud Devils-coach Alex Jacobs.

Hard werken

Ondanks heel hard werken en wellicht té graag willen, slaagde UNIS Flyers er niet in om de gelijkmaker te produceren. Reed besliste in de derde periode het duel in Nijmeegs voordeel. ,,We kunnen het onszelf verwijten. We waren drie wedstrijden de betere ploeg op het ijs, maar het gaat om scoren’’, wist Mike Nason.

Zijn ploeg kan zich nu richten op de BeNe-League en zich daarin – en daarmee ook voor de in Nijmegen te houden Final Four – een zo goed mogelijke uitgangspositie te verwerven. Daarvoor ontvangt UNIS Flyers zaterdag om 17.30 uur Mechelen Golden Sharks in de Leeuwarder 11-Stedenhal. Tickets zijn online verkrijgbaar. Klik hier.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht