UNIS Flyers heeft een weekend met wisselende resultaten achter de rug. Vrijdagavond werd in Den Haag met 4-1 verloren van UltimAir Hijs Hokij Den Haag. Op zaterdag werd in Thialf het Belgische Mechelen Golden Sharks met 4-0 over de knie gelegd. Goalie Almer de Boer pakte de shutout. 

Met een schuin oog werd al gekeken naar het volgende weekend. Zondag 22 januari 2023 staat namelijk rood omcirkelt in de diverse agenda’s. Dan staat de bekerfinale op het programma. In en tegen Den Haag, dan moet het gebeuren voor de mannen van UNIS Flyers. Alleskunner Kenny Welles kijkt reikhalzend uit naar de finale. ,,Ja, daar heb ik enorm veel zin in! Dan gaan we volle bak. Het verlies van afgelopen vrijdag tegen Den Haag was zuur, maar vandaag (tegen Mechelen, red.) hebben we laten zien wat we kunnen. Scoren, goals maken. Dat is belangrijk,” vertelt Kenny.

Hij was een paar keer dicht bij een treffer tegen Mechelen Golden Sharks, maar de goal viel helaas niet voor Kenny. Hij meldde zich de afgelopen wedstrijden als center regelmatig op de face-off positie. ,,Ja, ik werd wat dat betreft in het diepe gegooid. Maar ik vind het ook wel erg leuk. Het is weer eens iets anders,” glimlacht Kenny.

Coach Mike Nason heeft aan Kenny de ideale teamspeler. Hij speelt zowel als verdediger, als winger en tegenwoordig dus ook als center. ,,Als er iemand uitvalt, dan kan ik op die positie spelen,” legt Kenny uit. ,,Ik heb heel lang als verdediger gespeeld. Dit seizoen speel ik vooral in de aanval. Dat bevalt goed. Ik zit lekker in de flow en ik kan snel schakelen. Als de coach me weer als verdediger nodig heeft, dan lukt dat prima.”

Ook het fysieke spel schuwt de 27-jarige speler niet. ,,Als aanvaller wil je snel de puck veroveren. Dan maak je hits en speel je fysiek. Je hebt fysieke kracht nodig in het team, en ik voel me daar prettig bij. Eigenlijk is het een beetje de rol die Aldo (van Aalderen, red.) voorgaande jaren had,” lacht Kenny.

Tickets voor bekerfinale

Heb jij nog geen tickets voor de bekerfinale in Den Haag, maar wil je er wel graag bij zijn! Bestel dan online je tickets en steun UNIS Flyers in de bekerfinale tegen UltimAir Hijs Hokij. De wedstrijd is zondagmiddag 22 januari 2023, om 15.00 uur in De Uithof in Den Haag! Tot dan!

Foto Margo Mulder

Deel dit bericht