UNIS Flyers heeft vrijdagavond de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de BeNe-League gewonnen. In de 11Stedenhal in Leeuwarden won UNIS Flyers na penalty shots van Eaters Geleen. In de reguliere speeltijd was het 5-5 geworden.

Door het afscheidsfeest van schaatslegenden Sven Kramer en Ireen Wüst in de ijshockeyhal van Thialf, moest UNIS Flyers uitwijken naar Leeuwarden. In een uitverkochte hal maakten de fans zich op voor het eerste duel in best-of-three serie tussen UNIS Flyers en Eaters Geleen. De ploegen eindigden respectievelijk vierde en vijfde op de ranglijst.

UNIS Flyers begon de wedstrijd zeer aanvallend. Het spel leverde diverse kansen op maar geen goals. Uiteindelijk was het Eaters Geleen die op voorsprong kwam met een man minder op het ijs. Aanvaller Tom Marx brak uit en scoorde shorthanded de openingstreffer. UNIS Flyers rechtte de rug en bleef de aanval zoeken. De beloning kwam. De Finse topscorer Roope Nikkilä scoorde twee goals en bracht zo UNIS Flyers in Leeuwarden op voorsprong.

De tweede periode was een doelpuntrijke. Riku Pitkänen werd mooi aangespeeld door Frits Doop en maakte de 3-1. Daarna kwam Eaters Geleen met drie goals langszij. Eerst scoorde Ritchie van Hulten shorthanded de aansluitingstreffer en daarna was het de Canadees Matt Beer die op de powerplay de gelijkmaker maakte. Eaters Geleen bleef powerplay houden en opnieuw was het Beer die scoorde waardoor de Limburgers een 3-4 voorsprong hadden. Klaar met de doelpunten was het nog niet in de tweede periode. Roope Nikkilä, de latere man of the match, bracht UNIS Flyers met zijn derde van de avond op 4-4. En de andere Fin Pitkänen maakte zijn tweede van de avond waardoor UNIS Flyers weer voor stond. Dit duurde echter niet lang. Door puckverlies vlak voor de goal van Martijn Oosterwijk kwam Eaters Geleen op gelijke hoogte. Matt Beer maakte de 5-5.

Zo doelpuntrijke de tweede periode was, zo doelpuntloos bleef de derde. Beide ploegen vielen wel aan, maar een zesde keer scoren zat er voor beiden niet in. Ook overtime bracht geen verschil en dat betekende dat de eerste play-offs wedstrijd beslist moest worden met penalty shots. In een spannende serie kwam Eaters Geleen op een 1-3 voorsprong, maar uiteindelijk was de tussenstand na vijf penalty shots 5-5. Het beslissende duel was uiteindelijk tussen de twee hattrick makers van de avond Roope Nikkilä en Matt Beer. Beer ging als eerste maar stuitte op Martijn Oosterwijk. Roope Nikkilä liet zien over stalen zenuwen te beschikken en scoorde de winnende treffer van de avond.

Morgenavond om 19.00 uur komen beide ploegen opnieuw tegen elkaar in actie. Nu in Geleen voor de tweede wedstrijd in deze best-of-three serie.

Foto: Margo Mulder

 

Deel dit bericht