Na de bloedstollende thriller tegen HYC Herentals afgelopen woensdag, mag UNIS Flyers komend weekend opnieuw vol aan de bak. Met wedstrijden tegen AHOUD Devils Nijmegen in Thialf (zaterdag) en HYC Herentals in België (zondag) wordt dit weekend grotendeels de eindrangschikking in de BeNe-League bekend. Daarmee krijgen ook de kwartfinales van de play-offs in de BeNe-League vorm, én de halve finales van de Final Four.

De winstpartij (4-3) op HYC Herentals heeft UNIS Flyers goed gedaan. Het was pas de eerste confrontatie tussen beide teams dit seizoen. Hoofdcoach Mike Nason zag zijn ploeg een prima wedstrijd spelen. ,,Het is natuurlijk jammer dat we geen drie punten pakten, maar ons strijdplan klopte. We speelden met geduld en tactisch sterk. We hadden daardoor in de derde periode, en later in over-time nog energie. Ook onze penalty-kill stond goed.”

Vizier op AHOUD Devils

Zaterdag ontmoet UNIS Flyers opnieuw een tegenstander van formaat. AHOUD Devils Nijmegen, de ploeg die de Friezen uitschakelde in de halve finales van de bekercompetitie, komt naar Thialf. Het wordt alweer de zevende ontmoeting tussen beide ploegen dit seizoen. De tussenstand is in evenwicht: 3-3. Amper twee dagen na de wedstrijd tegen HYC Herentals, wacht vanavond AHOUD Devils Nijmegen in Thialf. Opnieuw een prachtig affiche, vindt Nason. ,,We hebben in de halve finale van de bekercompetitie van ze verloren. Dit voelt toch als een soort revanche. Als we van Devils Nijmegen winnen, zijn we sowieso tweede in de ranking. Dan eindigen we ook als beste Nederlandse ploeg in de competitie. Daarmee hebben we tevens belangrijk thuisvoordeel in de play-offs,” is Nason helder over deze wedstrijd.

Opnieuw HYC Herentals de tegenstander

Zondag maakt UNIS Flyers de reis naar België. In navolging van de wedstrijd woensdagavond in Thialf, speelt UNIS Flyers zondagavond (face-off 20.30 uur) wederom tegen HYC Herentals. Hoofdcoach Mike Nason weet inmiddels wat hij kan verwachten van de Belgische topploeg. ,,Het begint met hard werken. Dat is belangrijk. Daarnaast moeten we consistent zijn in ons spel. Defensief staat het goed. We moeten zorgen dat we ze zo ver mogelijk van onze goal afhouden. Zondag moeten we opnieuw heel geconcentreerd spelen en effectief zijn voor de goal.”

De eerste plek in de BeNe-League heeft UNIS Flyers nog in eigen hand. Maar volgens Nason is dat niet zozeer een doel op zich. ,,Het is natuurlijk wel een prestatie om als eerste te eindigen, maar je wint er niets mee”, vertelt hij. ,,Wat wel erg welkom is, is het thuisvoordeel in de play-offs. Daar willen we graag voor spelen.”

Kom zaterdagavond naar Thialf!

Laat Thialf zaterdagavond kolken en moedig UNIS Flyers aan in hun wedstrijd tegen AHOUD Devils Nijmegen! Deze wedstrijd staat ook in het teken van Stichting STOPHersentumoren.nl. UNIS Flyers zal deze wedstrijd in speciaal ontworpen shirts spelen. Deze shirts worden na afloop in de wedstrijd in de Business Club geveild en de opbrengst gaat naar Stichting STOPHersentumoren.nl. De wedstrijd start 20.30 uur. Tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via VanPlan (klik hier!).

Ticket-informatie Final Four

De Final Four – de strijd om het Nederlands kampioenschap, gespeeld tussen de vier beste Nederlandse ploegen in de BeNe-League – start vrijdagavond 1 maart. Dan speelt UNIS Flyers in Thialf de halve finale. Tegenstander is nog onbekend. Seizoenkaarthouders en Business Club-leden hebben gratis toegang tot deze wedstrijd. De online ticketing voor deze wedstrijd start maandag 25 februari 2019.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht