Na het missen van de bekerfinale en de beslissende wedstrijd om de landstitel, verzekerde UNIS Flyers zich wel voor de derde grote prijs van dit seizoen. Bulldogs Luik werd in twee halve finale-duels uit de eindstrijd van de Belgisch/Nederlandse competitie gehouden.

Wie UNIS Flyers in de finale treft is nog niet bekend. Era Renomar HYC Herentals en Eaters Limburg zijn in de andere halve finale compleet aan elkaar gewaagd. Zaterdag won Herentals in overtime met 7-6 van Geleen. De ploeg van ex-Flyers coach Andy Tenbult pakte zondag in Herentals eveneens in de extra tijd de winst; 5-4. Dinsdagavond is wederom in Herentals de ontknoping.

Sterk UNIS Flyers

Bij het treffen UNIS Flyers-Bulldogs Luik mocht maar een ploeg aanspraak maken op de finaleplaats en dat was het team van coach Mike Nason. De Heerenveners lieten Bulldogs geen enkel moment geloof hebben in een positieve uitkomst va de best of three-serie.

Vrijdag nam UNIS Flyers, dat als winnaar van de reguliere BeNe-League thuisvoordeel had, in het eerste half uur een 4-0 voorsprong. Ronald Wurm en Jasper Nordemann opende via powerplaygoals de wedstrijd, waarna Adam Bezak en wederom Wurm voor 4-0 zorgden. Daarna hield UNIS Flyers de wedstrijd onder controle, ook al kwam Luik nog terug tot 4-2.

Door de zege van de Heerenveners moest Luik zondagavond wat forceren om in de race voor de finale te blijven. ,,Ze begonnen enorm fel aan de wedstrijd en dat hadden we ook verwacht. ‘They were desperate’. Maar we kwamen goed door dat hectische begin en toen Ronald Wurm ons ook nog op 1-0 zette, voelde je dat we ook deze wedstrijd de controle kregen’’, vertelde Mike Nason.

Scorende lijnen

Hij kon vooral trots zijn op de teamprestatie. Want in deze tweede halve finalewedstrijd scoorden alle drie aanvallende lijnen van UNIS Flyers. Nason: ,,Dat maakt in de meeste wedstrijden het verschil, als al je lijnen aan de score bijdragen.’’

Nadat Tony Demelinne UNIS Flyers namens de eerste lijn op 2-1 had gezet, was het de beurt aan de tweede lijn. Jasper Nordemann maakte met een knappe wrap around 3-2, waarna derde lijn-speler Aldo van Aalderen in de laatste periode voor 4-2 zorgde.

Van Aalderen mist overigens het eerste duel van de finale. Hij ging in de slotfase op de vuist met de gefrustreerde Luik-aanvaller Alexander Bremer en kreeg een game misconduct. ,,Zijn derde dit seizoen en dus automatisch een duel schorsing’’, sipte Nason. Hij zag vrijdag immers Lars den Edel met wederom een schouderblessure wegvallen. Nason: ,,We gaan nog even goed kijken hoe we het op gaan lossen.’’

Finale

Het mocht verder de pret niet meer drukken. ,,We hebben ons doel gehaald en kunnen nu in alle rust voorbereiden op de finale. Een gewone week van drie reguliere trainingen en dan de wedstrijd. In hopelijk een bruisend Thialf. Ik denk dat de ploeg dat, na alle ellende van de laatste maanden (ruim 8 weken uitwijken naar Leeuwarden en het pechvol missen van de finales om de beker en landstitel), wel verdient.’’

De eerste wedstrijd in de finale serie is vrijdag 22 maart om 20:30 uur in Thialf. Tegenstander is morgenavond bekend. Tickets zijn in de voorverkoop te bestellen op VanPlan.nl. Klik hier om de tickets direct aan te schaffen!

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht