Het is UNIS Flyers niet gelukt om het Nederlands kampioenschap te winnen. In het eigen Thialf was uiteindelijk UltimAir Hijs Hokij de winnaar. De Hagenezen zegevierden met 3-1. 

Beide ploegen waren in de finale enorm aan elkaar gewaagd. UNIS Flyers leek iets slordiger en Hijs Hokij kwam in de eerste periode op voorsprong: 0-1. In de tweede periode breidde Hijs Hokij de score uit naar 0-3. In de derde periode leek UNIS Flyers een slofoffensief te beginnen en maakten de aansluitingstreffer via Roope Nikkilä. Maar verder dat die goal kwam het team van coach Mike Nason niet.

De coach van UNIS Flyers was na afloop teleurgesteld. ,,We hebben kansen gehad, maar maakten ook foute beslissingen. Dan weet je dat het lastig wordt,” vertelt Nason.

Aanvaller Wessel Copier was het met z’n coach eens. ,,Ik vond het een weerspiegeling van de vorige finale,” begint hij. ,,Kleine details die bij ons niet goed gaan. We hebben eerder finales gespeeld, dus we weten wat ons te wachten stond. De omstandigheden waren vooraf in ons voordeel: voor de eigen fans, geen lange busreis. Maar helaas lukte het niet.”

Of het team misschien last had van extra druk, weet Wessel niet. ,,Misschien wel. Maar dat is ook wel terecht. We hebben hier een vol Thialf. Die mensen kopen allemaal een kaartje. Dan mogen ze ook wel iets van ons verwachten. Maar misschien gaan wij niet goed met de druk om,” is hij zelfkritisch.

Het seizoen verloopt als een kopie van vorig jaar, waarin UNIS Flyers ook de bekerfinale en het landskampioenschap verloor van Hijs Hokij. ,,Maar zo wil ik er niet tegenaan kijken,” zegt Wessel. ,,We moeten de knop omzetten en er volgende week weer staan. Dan starten de playoffs van de BeNe-League.”

Vizier op playoffs BeNe-League

In de kwartfinale van de playoffs van de BeNe-League stuit UNIS Flyers op Chiefs Leuven. Zaterdagavond speelt UNIS Flyers in Thialf tegen Chiefs, wedstrijd begint om 20.30 uur. Tickets bestel je alvast via VanPlan.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht