Volgens coach Mike Nason was de dikke 7-2 (1-1, 3-1, 3-0) nederlaag tegen Microz Eaters Geleen zondagavond vooral het falen van het team. ,,Alsof de jongens medelijden hadden met zichzelf’’, zei de UNIS Flyers-coach.

Het was geen excuus. Zeker niet. Het was voor Mike Nason ook geen acceptabele reden, maar de Canadees had sterk de indruk dat veel spelers van zijn team met zelfmedelijden rond schaatsten op de ijsbaan van Glanerbrook.

,,Mijn gevoel was dat veel spelers bezig waren met de afgelopen acht weken, met alle aanpassingen die ze hebben moeten leveren omdat we niet in Thialf konden trainen en spelen. Wat uiteraard veel vergt, maar nooit een reden mag zijn om daardoor niet goed te spelen’’, aldus Nason.

Hard onderuit

Zijn team bakte er in het algemeen te weinig van in het duel met Microz Eaters Geleen. Een wedstrijd die toch als topper in de BeNe-League aangemerkt kon worden. Voor UNIS Flyers stond, na de afgelasting tegen Era Renomar Hyc Herentals van vrijdagavond (dit vanwege de verwachte gladheid), het behoud van het minst aantal verliespunten op het spel. Daarnaast zou UNIS Flyers de Limburgers op grotere achterstand kunnen zetten in de strijd om de eerste plek voor de Final Four.

Het waren evenwel de mannen van coach Andy Tenbult die scherper waren. Ondanks dat de Heerenveners het spel dicteerde, kwam het momentum telkens bij de thuisploeg te liggen. ,,We bleven veel te veel hangen in de fouten die we maakten. Koppies hingen te lang omlaag en daar profiteerde Geleen heel goed van.’’

Terug naar Thialf

Op die manier beslisten de mannen van Tenbult in de eindfase van de tweede en het begin van de derde periode de topper. Met Nick Verschuren, die vier maal doel trof, als goudhaantje. ,,We moeten maar snel in ons ritme komen en hebben het geluk dat we komend weekeinde vrij zijn’’, vond Nason.

Met ‘in het ritme komen’ doelde de UNIS Flyers-coach vooral op de terugkeer in de eigen ijshal, de eigen kleedkamers. Nason: ,,Een ijshockeyer houdt heel erg van vaste routines. Trainen op dezelfde tijden, kleedkamerroutines, spelen in je eigen thuishaven. Vanaf vrijdag keren we terug in Thialf en dan mogen de mannen de week erop laten zien dat ze klaar zijn voor de laatste twee maanden van dit seizoen.’’

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht