Het team van hoofdcoach Mike Nason speelt komend weekend twee wedstrijden. Zaterdagavond komt Snackpoint Eaters Limburg-Geleen naar Thialf (20.00 uur). Op zondag stapt UNIS Flyers in de bus naar België waar om 20.00 uur tegen HYC Herentals wordt gespeeld.

Afgelopen weekend verloor UNIS Flyers op bezoek bij Bulldogs Luik: 5-0. Die uitslag gaf volgens Mike Nason geen goede weergave van de wedstrijd. ,,In de eerste periode speelden wij goed. Hun goalie stond goed te keepen. Na een rustpauze van 45 minuten, doordat er problemen waren met de Zamboni, ontbrak het de jongens aan de juiste focus. En kregen we drie goals tegen in de tweede periode. We hadden wat powerplay kansen, maar benutten die niet. De wedstrijd had anders kunnen verlopen. Het was een goede test voor ons om te zien hoe hun niveau is,” blikt Nason terug.

Grote aanpassing

Ondanks het verlies afgelopen weekend tegen Luik (5-0), pakte UNIS Flyers uit tegen Mechelen (11-0) in Thialf. ,,Dat versterkt hun zelfvertrouwen,” vertelt Mike Nason. ,,Een goalscoring-streak begint ergens, en die kunnen ze dan verder uitbouwen om nog succesvoller te worden. Maar ook Jeff (Honebeeke, red) pakt een goede shutout. Dat is goed voor hem.” Tom Speel maakte zijn eerste goal voor UNIS Flyers op het hoogste niveau. Ondanks dat hij pas 17 jaar is, krijgt Speel veel ijstijd van Mike Nason. ,,Tom is jong, intelligent en heeft een goede skillset. Hij ziet het spelletje, dat is belangrijk. Ook pikt hij dingen snel op. Het is een grote aanpassing als je van U17 naar het eerste team gaat. Ik hoop voor de Flyers fans en de mensen van de club dat ze nog lang van hem kunnen genieten,” is Nason lovend over de jongeling.

Vizier op Eaters

Zaterdag ontmoet UNIS Flyers wederom Snackpoint Eaters. ,,Ze hebben wat problemen met hun ijs. Daardoor hebben ze mogelijk niet de beste voorbereiding, maar ze kunnen alsnog verrassend en sterk uit de hoek komen. Ze hebben ons de laatste keer verslagen in Thialf. Dat is voor ons motivatie genoeg om dit keer als winnaar van het ijs te stappen,” klinkt Nason strijdvaardig.

Een dag later de lange uitwedstrijd naar Herentals in België. Die ploeg won vier van de acht wedstrijden in de BeNe-League. ,,Herentals speelt offensief en met veel risico in het spel. Een lastige opponent. Daarnaast is het lastig om op hun ijsbaan de spelen zonder glasboarding en deels op buitenijs,” weet Nason.

Tickets (en nieuwe maatregelen)

Wil jij erbij zijn als UNIS Flyers het zaterdagavond opneemt tegen Snackpoint Eaters Limburg-Geleen? Wedstrijd begint om 20.00 uur in Thialf! Bestel hier alvast je tickets!

Let op. Vanavond volgen nieuwe COVID’19 maatregelen. Het kan daardoor zijn dat er geen publiek aanwezig mag zijn tijdens sportevenementen. Houd de berichtgeving van UNIS Flyers via de website en social media in de gaten omtrent het wel of mogelijk niet doorgaan van wedstrijden van UNIS Flyers.

Coronamaatregelen

Alleen in combinatie met jouw coronatoegangsbewijs (in de coronacheck app of geprint via www.coronacheck.nl) en een geldig ID-bewijs is het vanwege geldende maatregelen mogelijk om de (thuis)wedstrijden te bezoeken. Daarnaast blijft het advies om bij klachten thuis te blijven.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht