Het ijshockeyseizoen begon voor UNIS Flyers ruim een week geleden. Inmiddels zit er anderhalve week ijstraining op en is afgelopen weekend al een oefenwedstrijd gespeeld in Tilburg tegen Nederland U20 (9-3 winst). Morgen (vrijdag) reist de eerste selectie van UNIS Flyers af naar Duitsland voor een trainingskamp waar ook twee wedstrijden worden gespeeld.

Eindelijk weer op het ijs

Coach Mike Nason is blij dat het ijshockeyseizoen voor zijn manschappen weer is begonnen. ‘Het begon natuurlijk al afgelopen weekend. Na drie ijstrainingen stapten we het ijs op voor een oefenwedstrijd tegen Nederland U20. Het is nu zaak dat we werken naar vastigheid op het ijs en dat de chemie onderling verbetert. We moeten ritme opdoen en vertrouwen tanken in aanloop naar de Ron Bertelingsschaal’. De strijd om deze prijs vindt 22 september 2018 plaats in het eigen Thialf. Tegenstander is regerend landskampioen HYS The Hague. De voorverkoop is inmiddels begonnen op Van Plan.

Jongens zijn fit

De hoofdcoach kan nu al beschikken over een fysiek goed team. ‘Ik moet zeggen dat de jongens een prima zomertraining hebben gehad en ze staan er fysiek goed voor. Al is het wel zo dat bijvoorbeeld veel fietsen, geen schaatstraining kan simuleren. Ook het fysieke contact wat je met ijshockey hebt, kun je alleen op het ijs ervaren. De hele zomer was er tevens een personal trainer beschikbaar om ze te helpen met off ice training.’

Trainingskamp naar Duitsland

Voor het eerst sinds jaren gaat de eerste selectie van UNIS Flyers op een trainingskamp. De laatste keer dat dat gebeurde kan Mike Nason zich niet herinneren: ‘Volgens mij moet dat ergens in de beginjaren van deze eeuw zijn geweest, zo’n vijftien jaar geleden. Wij zijn erg blij dat we dit trainingskamp kunnen doen. Het is lastig om oefenwedstrijden te vinden, maar in Herforder EV Ice Dragons en Soester EG, die allebei uitkomen in Regionalliga West, hebben we twee prima tegenstanders weten te vinden. Ik hoop dat het close wedstrijden worden.’ Of er daarnaast nog ruimte is voor extra teamactiviteiten? ‘Misschien een golfclinic,’ lacht de coach, ‘maar ik weet niet of dat nog past in de tijd die we beschikbaar hebben. Misschien wordt het ook wel een doorsnee teamuitje.’

Programma

Het toernooi wordt gespeeld in Eishalle im Kleinen Felde en het adres is Westring 108 in 32051 Herford. Tickets voor beide dagen zijn te koop aan de kassa.

Vrijdag 7 september om 20:30 uur: Herforder EV – UNIS Flyers

Zaterdag 8 september om 20:00 uur: UNIS Flyers – Soester EG

Deel dit bericht