De aanhangers van UNIS Flyers kunnen zich opmaken voor een, hopelijk lange en prachtige, reeks topwedstrijden in Thialf. De Heerenveense ijshockeyers dwongen dit weekeinde, door twee zeges te boeken, definitief thuisvoordeel af voor alle BeNe-League play off-rondes (kwartfinale en mogelijk halve finale en finale) in de rest van het seizoen.

Er werd ook nog een bonus-thuiswedstrijd afgedwongen. IJshockeybond Nederland besloot vorige week pas dat er toch in een finaleduel om het Nederlands kampioenschap gespeeld gaat worden. De twee hoogst eindigende Nederlandse clubs in de BeNe-League spelen om de landstitel. Het thuisvoordeel is voor de hoogst geplaatste.

Die plek bezorgde UNIS Flyers zichzelf dit weekeinde, waardoor Thialf op zondag 1 maart (aanvang 15.30 uur) het toneel is van de landstiteleindstrijd.

Topwedstrijd tegen Herentals

Dat UNIS Flyers de reguliere competitie in de BeNe-League winnend afsluit, werd feitelijk zaterdagavond definitief. Grote concurrent Era Renomar Hyc Herentals – tot zaterdag virtueel tweede met drie verliespunten meer dan de Heerenveners – werd in een mooie pot ijshockey verslagen. UNIS Flyers won met 5-4 (1-0, 0-2, 4-2) en omdat een dag later in een verre van boeiende wedstrijd Chiefs in Leuven met 2-1 (1-0, 0-0, 1-1) het onderspit dolf, is de ploeg van trainer Mike Nason door geen enkel team meer van de eerste plaats af te krijgen.

,,Zaterdag hebben we een zeer goede prestatie in een topwedstrijd geleverd. Ik had daarom ook verwacht dat we een dag later in Leuven onder ons kunnen zouden spelen. Belangrijkste was winnen, en dat hebben we gedaan. Het is een heerlijk gevoel dat we nu al dat thuisvoordeel afgedwongen hebben’’,  zei Nason.

Klaarstomen richting finale

Met nog twee duels in de BeNe-League te gaan, wil de coach van UNIS Flyers zijn team klaar stomen voor de finale om het Nederlands kampioenschap. ,,Natuurlijk willen we zaterdag in Thialf tegen Den Haag spelen voor de winst en dat zullen we woensdag de 26stein Mechelen ook tegen Sharks doen.  We kunnen spelers die niet helemaal fit zijn of zelfs blessures hebben wel rust gunnen’’, vertelt de aimabele vernederlandste Canadese trainer.

Tickets

Zaterdag 22 februari speelt UNIS Flyers om 20:00 uur tegen Cairox Hijs Den Haag. De Haagse ploeg zal ook de tegenstander zijn in het finale om het Nederlands Landskampioenschap. Bestel nu alvast tickets voor komende zaterdag in de ticketshop van VanPlan.nl!

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht