UNIS Flyers heeft in een zinderende wedstrijd en voor een uitverkocht Thialf het Nederlands kampioenschap opgeëist. Tegen rivaal Hijs Hokij Den Haag pakte het team van coach Mike Nason de felbegeerde titel: 4-2. Gemakkelijk ging het niet. In een fysiek harde wedstrijd kwam UNIS Flyers pas in de derde periode terug van een 1-2 achterstand naar een 4-2 voorsprong.

Nog voordat de wedstrijd begon, waren er al de nodige schermutselingen op het ijs en werd het onvriendelijk. Direct na de eerste face-off was het niet anders. Vooral het begin van de wedstrijd werden er harde duels uitgevochten die de nodige straffen opleverden. Lars den Edel werd zodoende al na ruim drie minuten de kleedkamer ingestuurd.

Op achterstand

Het leek er op dat Hijs Hokij Den Haag beter uit de startblokken kwam. Dat leverde na iets meer dan 12 minuten ook de openingstreffer op. Stace van Benthem scoorde via een break-away, op het moment dat UNIS Flyers een powerplay had. Twee minuten voor tijd kwam UNIS Flyers langszij. Trevor Petersen deed wat hij al het hele seizoen doet: scoren. Hij bracht zijn team op 1-1.

UNIS Flyers was aan het begin van de tweede periode nog niet helemaal bij de les, want Donny van Musscher zette Den Haag al na een halve minuut op 1-2. UNIS Flyers kreeg enkele grote kansen om weer op gelijke hoogte te komen, maar vond telkens goalie Magnus op hun weg. Vier minuten voor het einde van de tweede periode kreeg Den Haag de uitgelezen kans om de score uit te breiden. Echter werd het penalty shot van Justin Evers knap gekeerd door de Heerenveense goalie Martijn Oosterwijk.

Derde periode voor Flyers

In de derde periode kwam UNIS Flyers beter in hun spel. Topscorer Trevor Petersen zorgde al na ruim twee minuten voor de gelijkmaker: 2-2. Amper vijf minuten later zorgde Marc Nijland voor de Friese voorsprong. Zijn schot verdween prachtig en hoog langs de Haagse goalie: 3-2. Een halve minuut voor tijd speelde Den Haag alles of niets. De goalie werd ingewisseld voor een aanvaller om de gelijkmaker te forceren. Echter prikte Flyers’ captain Trevor Hunt de 4-2 in de Haagse goal en was de Nederlandse titel binnen.

Tiende Nederlandse titel

Het is voor UNIS Flyers de tiende keer dat de Nederlandse titel werd gepakt. De laatste keer was in 2017. Na het winnen van de bekerfinale, pakt UNIS Flyers nu ook de Nederlandse titel. Volgende week starten de play-offs, voor het kampioenschap van de BeNe-League.