Aankomend seizoen draagt Trevor Hunt het shirt van de UNIS Flyers. Daarmee is hij de eerste versterking die UNIS Flyers deze zomer presenteert. De 32-jarige Canadees zal een belangrijke rol gaan vervullen in de Heerenveense verdediging en in de jeugdopleiding. Hij komt over van HYC Herentals, waar hij de afgelopen vijf seizoenen verschillende successen vierde.

Trevor Hunt speelde eerder een seizoen (2012/13) bij de UNIS Flyers. Het was zijn eerste overstap naar Europa. Een van zijn teamgenoten in dat seizoen was hoofdtrainer Mike Nason, die aan het einde van die jaargang zijn schaatsen aan de wilgen hing na zes jaar bij de Flyers te hebben gespeeld. Nason: ‘Ook toen al was het een modelprof. Hij zorgt goed voor zijn lichaam, eet goed en traint hard. Gewoon een goede teamgenoot. Het is ook een rustige jongen in de kleedkamer. Hij laat daden op het ijs spreken. Een rolmodel voor de jongere jongens.’

Na dat seizoen vertrok Hunt naar HYC Herentals, om daar vijf seizoenen te blijven. In deze periode vierde hij verschillende successen. Driemaal werd hij kampioen van België en twee keer werd de Beker van België veroverd. In 2016 maakte Hunt deel uit van het team dat aan het langste eind trok in de finaleserie tegen de UNIS Flyers en daarmee de eerste BeneLiga-titel veroverde.

In het jaar dat Hunt bij de Flyers speelde heeft hij een blijvende indruk achtergelaten bij Flyersfans met zijn fysieke spel en een enorme werklust. Na zijn overstap naar Herentals was een terugkeer vrijwel elke zomer een van de hardnekkigste geruchten in ijshockeyend Nederland.

Doordat Hunt nu meerdere seizoenen onafgebroken in Nederland en België heeft gespeeld, telt hij als statusspeler. Daardoor houdt UNIS Flyers naast de Slowaak Adam Bezak nog een plek over voor een tweede import. ‘Dat is absoluut een hele mooie bijkomstigheid. Met Hunt hebben we nu een hele goede speler voor onze defensie erbij, hij past goed in onze plannen. Hij is sterk in de opbouw en op de powerplay. Bovendien schuwt hij het fysieke spel niet. Daarnaast houden we, omdat hij statusspeler is, nog vele opties open’, aldus Mike Nason.

Naast speler in het BeNe-League team zal Hunt ook actief zijn in de jeugdopleiding van UNIS Flyers en  de Lionhearts. Hier zal hij een aantal jeugdteamsen de talenten in het Regionaal Topsport Centrum (RTC) gaan trainen.

Daarmee is Trevor Hunt de vijfde speler die officieel is vastgelegd voor het seizoen 2018/19. Verdediger Pippo Limnell en de aanvallers Marco Postma, Adam Bezak en Ronald Wurm hebben allen nog een doorlopend contract voor de duur van een jaar. Met de rest van de selectie van vorig jaar worden momenteel nog gesprekken gevoerd. Nason:  ‘In gesprekken die ik voer met de jongens proef ik de honger om weer te spelen voor de prijzen aankomend seizoen.’

Seizoenkaart voorverkoop van start

De voorverkoop van seizoenkaarten is gestart. Tot zondag 17 juni 23:59 uur geldt een extra voordelig vroegboektarief van €135,- voor volwassenen en €50,- voor jeugd t/m 17 jaar. Seizoenkaarten kunnen uitsluitend worden besteld bij Ticketpoint. Klik hier om een seizoenkaart te bestellen!

Foto: Fintan Planting – 9pm.nl

Deel dit bericht