Vrijdagavond neemt UNIS Flyers het in Thialf op tegen Zoetermeer Panters in de halve finale voor het Nederlands kampioenschap. Face-off is 20.30 uur. Inzet is een plek in de finale, die zondagmiddag wordt gespeeld in Utrecht. Wees er vrijdagavond bij, en moedig UNIS Flyers aan! Bestel hier alvast je tickets!

Coach Mike Nason kijkt ondanks het verlies afgelopen weekend in de bekerfinale, toch met een positief gevoel terug op die wedstrijd. ,,We hebben veel goede dingen laten zien. De tweede en derde periode waren goed van onze kant. Misschien hadden we iets meer verdiend, maar dat is sport. Soms kan een lucky bounce een goal opleveren. We hebben een paar goede kansen gehad, dus we hebben zeker geen negatief gevoel aan de wedstrijd overgehouden.”

Verzamelen van ervaringen

Ook over de prestatie van zijn jonge team is Nason tevreden. ,,Je wilt graag winnen. Dat lukte helaas niet, maar de jongens hebben zich goed gepresenteerd. Er was vooral in de eerste periode sprake van zenuwen. Maar je moet dat als speler ervaren. Voor een aantal spelers was dit nieuw. Je bent het meest zenuwachtig voor je eerste finale. Je hebt dan te dealen met verschillende emoties. Maar dat is met alles wat je dagelijks meemaakt. De ervaringen die je opdoet, brengen je verder in het leven. Daar moet je mee omgaan. Dat geldt ook voor de ontwikkeling van spelers. Je leert met de dag.”

Na de bekernederlaag afgelopen weekend in Den Haag, krijgt UNIS Flyers direct weer de kans om succes te boeken. ,,Wedstrijden spelen zijn de remedie,” weet Nason. ,,Je kunt erover praten en trainen, maar de ontwikkeling van het team komt met het spelen van wedstrijden. De spelers willen heel graag weer het ijs op. Het is een kans om direct weer aan de slag te gaan. Anders ben je alleen maar aan het wachten.”

Vizier op Zoetermeer

Vrijdagavond dus de halve finale tegen Zoetermeer Panters. ,,Het gaat om één wedstrijd. Het is een momentopname. Het is geen play-offs serie van een best-of-three of een best-of-five. Het is één wedstrijd. Daardoor wint soms niet het beste team. Je moet daarom op dat moment presteren. Ook dat is een stukje ervaring die je als speler opdoet. Zoetermeer is een hardwerkend team, waarvan de meeste spelers al een aantal seizoenen met elkaar spelen. Wij moeten het initiatief nemen in de wedstrijd en ons offensieve spel goed doorzetten. It’s only one game, everything can happen,” aldus Nason.

Bestel alvast je tickets!

Wil je vrijdagavond niet in de rij staan voor de kassa in Thialf? Bestel dan alvast je tickets online! Tickets voor jeugd (t/m 17 jaar) zijn € 6,00 online en € 7,50 aan de kassa, voor volwassenen is de ticketprijs € 13,00 online en € 15,00 aan de kassa. Seizoenkaarthouders hebben op vertoon van hun seizoenkaart toegang tot deze wedstrijd. UNIS Flyers neemt het op tegen Zoetermeer Panters, en de inzet is een plek in de finale van het Nederlands kampioenschap! Dit wil je niet missen en moedig UNIS Flyers aan! Tot vrijdag!

*** Testen voor Toegang of een QR-code is niet nodig, aangezien iedereen een vaste plek heeft in het stadion.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht