UNIS Flyers heeft een succesvol weekend achter de rug. Op zaterdagavond won het team van coach Mike Nason in overtime (3-2) van Bulldogs Liège. Een dag later op bezoek bij HYC Herentals was UNIS Flyers ook de bovenliggende partij en won met 6-3. 

Richting het einde van het seizoen, waar de play-offs maar ook de landelijke bekerfinale (27 februari) en de Final Four (4 en 6 maart) steeds dichterbij komen, tankt UNIS Flyers aan zelfvertrouwen. Tegen de hogergeplaatste teams Bulldogs Liège en HYC Herentals stapte UNIS Flyers uiteindelijk als winnaar uit de strijd. Belangrijke punten voor de ranking in de BeNe-League.

Maar wat mogelijk nog belangrijker is: UNIS Flyers won voor het eerst dit seizoen van deze teams. De vorige edities tegen Bulldogs Liège en HYC Herentals gingen verloren. Een mooi moment voor het team, dat ze eindelijk deze wedstrijden naar zich toe wisten te trekken. Aanvaller Marc Nijland was tevreden na afloop van de winstpartij tegen Bulldogs Liège in Thialf. ,,Je speelt tegen een lastig team. Het was aan ons om veel energie te brengen. De kleine dingen juist doen. We hadden de hele week goed getraind en ons voorbereid op deze wedstrijd. Dan is het fijn te zien dat het goede spel er ook uitkomt,” vertelt Marc.

Oeh’s en aah’s

,,De wedstrijd was wel finale-waardig,” lacht Marc. ,,De top vier teams in de competitie liggen dicht bij elkaar. En dat het publiek er weer bij mocht zijn, gaf ook een finale-sfeer. Vooral als je dan wint in overtime. Dat is extra speciaal.”

De 24-jarige aanvaller genoot van de teruggekeerde fans in Thialf. ,,Dat is geweldig. Ik heb er echt van genoten. Daardoor ga je harder. De oeh’s en de aah’s heb ik gemist. Hier doe je het voor. Vooral het laatste rondje, en je ziet al die lachende gezichten. Prachtig!”

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht