Na het nieuws van afgelopen donderdag van het overlijden van Geran Beers, pakte UNIS Flyers twee keer de winst afgelopen weekend. Tegen UltimAir Hijs Hokij werd na overtime gewonnen (3-2) en op bezoek bij Chiefs Leuven pakte UNIS Flyers de volle buit (2-1). Deze twee overwinningen deed het team goed. Winstpartijen met een gouden randje. 

Vooral de overwinning op Den Haag was bijzonder. Nog geen drie dagen na het nieuws van het overlijden van Geran, trad het team van coach Mike Nason aan tegen UltimAir Hijs Hokij. Na een minuut stilte wilde het team presteren voor Geran. En dat lukte. Martijn Oosterwijk was na afloop zichtbaar onder de indruk. ,,Heel emotioneel,” blikt de goalie terug op de wedstrijd en de afgelopen dagen. ,,We hoorden het nieuws donderdag vlak voor de training. Dat kwam als een schok binnen. Niet alleen bij ons, maar in de hele ijshockey-wereld. Wij wilden deze wedstrijd voor hem winnen.”

Het team heeft samen met de technische staf veel tijd en aandacht besteed aan het verlies van Geran. ,,We hebben goed met elkaar gesproken. Ook het tonen van emoties hoort daarbij. Dat is belangrijk. Zoiets brengt je ook meer samen,” vertelt Martijn.

Sterker gemaakt

UNIS Flyers wist de emoties en het verlies van Geran tegen Hijs Hokij om te zetten in motivatie en energie. ,,Ik denk dat dat ons sterker heeft gemaakt. Den Haag is een heel sterk team. Dat zijn altijd mooie wedstrijden. We wilden er een echte wedstrijd van maken.” Dat gebeurde ook. Na de eerste periode was de stand 1-1 door een goal van Roope Nikkilä. Een periode later stond er opnieuw een gelijke tussenstand op het scorebord: 2-2. Wederom was de Finse aanvaller Nikkilä de doelpuntenmaker. Daarna werd er niet meer gescoord en moest overtime de beslissing brengen. Captain Trevor Hunt bezorgde UNIS Flyers in overtime de winst.

,,Deze winst is heel belangrijk,” legt Martijn na afloop uit. ,,We zaten hiervoor in een dipje. We verloren een paar wedstrijden. Ondanks dat we daarin redelijk spel lieten zien, ging het moeizaam. We hebben daarvan geleerd. Dan is het extra mooi dat we nu wel de winst weten te pakken.”

Chiefs Leuven

Zondagavond trad UNIS Flyers aan in België tegen Chiefs Leuven. De Belgen pakten de voorsprong in de eerste periode. In de tweede periode kwam UNIS Flyers op gelijke hoogte via een goal van Marc Nijland. Vroeg in de derde periode scoorde Roope Nikkilä de game winning goal, en daarmee was de wedstrijd beslist.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht