Woensdagavond kwalificeerde UNIS Flyers zich voor de vijfde keer op rij voor de Bekerfinale. In Eindhoven werd Dolphin Kemphanen met 3-6 verslagen, waardoor UNIS Flyers de benodigde twee overwinningen in de halve finale veiligstelde. De Bekerfinale wordt gespeeld op 4 februari in en tegen Den Haag.

Onder toeziend oog van ruim 60 meegereisde Heerenveense fans kwam UNIS Flyers vroep op achterstand door een break away van Nick Verschuren. Na een slordige eerste 10 minuten was het uiteindelijk Adam Bezak die UNIS Flyers op gelijke hoogte bracht.

Dat was het begin van zijn trefzekerheid, want hij zorgde door twee goals vervolgens ervoor dat UNIS Flyers met een 1-3 voorsprong kon gaan rusten.

In de tweede periode bleef UNIS Flyers ijshockeyen en wist Kevin Nijland de marge uit te breiden naar drie goals verschil. Kemphaan Van Soest scoorde vervolgens een mooie afgeronde powerplaygoal, maar het waren Wurm en Limnell die de stand naar de 2-6 brachten. Fris vanuit de strafbank scoorde Damian Kluijtmans de 3-6 wat vervolgens ook de eindstand werd.

In de finale is Hijs Hokij Den Haag de tegenstander. Zij versloegen in de andere halve finale Geleen Eaters. De locatie van de finale is De Uithof in Den Haag en staat gepland op zondag 4 februari om 15:00 uur. Informatie over de kaartverkoop en busreis volgt zo spoedig mogelijk.

Deel dit bericht