Komend weekend staat in het teken van de halve finales van de BeNe League Cup. De top vier teams uit de BeNe League nemen het tegen elkaar op. UNIS Flyers is gekoppeld aan HYC Herentals. In een best-of-three serie wordt uitgemaakt wie zich plaatst voor de finale.

Coach Mike Nason is blij met de ontwikkeling die zijn team doormaakt. ,,We hebben in de afgelopen maanden veel in onszelf geïnvesteerd. En je ziet dat we elke week constanter worden in ons spel. Dat is een heel positieve ontwikkeling en ook mooi om te zien,” vertelt Nason.

Afgelopen weekend won het team van UltimAir Hijs Hokij (3-2) en Snackpoint Eaters Limburg (4-3, OT). ,,Ik ben tevreden met hoe het team heeft gespeeld. Tegen Eaters vond ik dat we de controle hadden. Tijdens 5 tegen 5 hebben we weinig weggegeven. Onze energie was goed, ondanks dat we de avond daarvoor ook hadden gespeeld. We maakten goede beslissingen en ik vind dat we daarmee goed zijn geëindigd na het eerste reguliere competitieschema,” blikt Nason terug.

De vier deelnemende teams in de BeNe League Cup (UNIS Flyers, HYC Herentals, Snackpoint Eaters Limburg en EG Diez) zijn erg aan elkaar gewaagd, vindt Nason. ,,Alle deze teams zijn goed. Het wordt een zware serie.”

Zaterdagavond ontvangt UNIS Flyers het Belgische HYC Herentals in Thialf (20.00 uur). ,,Het is belangrijk om goed te starten in de eerste wedstrijd. Het thuisvoordeel is belangrijk. Vooral in deze serie. Ze hebben aanvallend een toplijn, waarbij die spelers ook de goalscorer en assist ranglijsten aanvoeren. Wij moeten het hen moeilijk maken en ons eigen spel blijven spelen. Het wordt ongetwijfeld een close game, maar ook daar moeten we comfortabel mee worden,” weet Nason.

,,HYC Herentals heeft net als wij een heel jong team. Dat zorgt voor meer energie en beleving op het ijs. Die emotie slaat ook over naar de supporters. Dat maakt het extra aantrekkelijk om deze wedstrijden te spelen,” besluit Nason.

Tickets

In deze halve finale serie tegen HYC Herentals kan UNIS Flyers jullie steun goed gebruiken! Kom zaterdagavond naar Thialf en moedig UNIS Flyers aan! De wedstrijd begint om 20.00 uur. Tickets koop je alvast via Ticketpoint! Seizoenkaarthouders en Business Club leden hebben op vertoon van hun seizoenkaart toegang tot deze wedstrijd. Tot zaterdagavond in Thialf!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht