Met Trevor Hunt in de gelederen wil UNIS Flyers dit seizoen de prijzen terug halen die het vorig seizoen aan HYS Den Haag moest laten. De Canadese verdediger keert na vijf jaar terug bij Flyers. De 32-jarige Hunt kwam de afgelopen jaren uit voor HYS Herentals, waar hij onder andere kampioen werd in de BeNeLeague. Het kampioenschap wil Hunt dit jaar opnieuw meemaken, maar dan bij UNIS Flyers.

Van Canada naar Friesland

Trevor Hunt, geboren in Maple Ridge in British Columbia, kreeg sport met de paplepel ingegoten. Zijn vader deed aan football en recreatief ijshockey. Zelf wist de jonge Trevor zich te vermaken met baseball, zwemmen, volleybal, basketbal en ijshockey. Pas op zijn 14e ging hij zich focussen op zijn passie: ijshockey. ,,Het was zelfs zo erg dat mijn ouders niet zeiden dat ik de volgende dag een wedstrijd zou spelen. Ik sliep dan de hele nacht niet, zo excited was ik,” blikt Trevor terug.

Zijn passie bracht hem van west naar oost op het Amerikaanse continent. ,,Ik houd van reizen en van ijshockey. Hoe leuk is het om die twee zaken te combineren! De sport bracht mij uiteindelijk over zee naar Friesland, waar ik in 2012 voor Flyers ging spelen.” Slechts één jaar speelde Hunt in Heerenveen. Daarna ging de reis verder naar België, waar hij bij Herentals ging spelen. Daar speelde hij vijf seizoenen.

Hunt is een familieman en keert iedere zomer voor vijf maanden terug naar British Columbia, naar zijn ouders. ,,Het is fijn om dan tijd met je familie door te brengen. Mijn broertje speelt ijshockey in Florida. Het was erg leuk om hem ook weer te zien.” In die zomerperiode, van april tot en met augustus, neemt Hunt de tijd om te relaxen. ,,Ik houd van buitenactiviteiten zoals watersport, maar ook jagen. Ik ben graag in de natuur. Daarnaast houd ik ook mijn conditie op pijl en begin ik al weer snel met ijstraining. Dat bouw ik dan op totdat ik weer terug ga naar Nederland.”

Van Herentals naar Flyers

Deze zomer maakte Hunt de overstap van het Belgische Herentals naar Heerenveen. ,,Bij Herentals heb ik vijf goede jaren gehad. Ze gaven mij de kans om mij te ontwikkelen als speler én als trainer. Ik heb daar alle jeugdteams getraind.” Toch maakte Hunt de overstap naar Friesland. ,,Ik had na het afgelopen seizoen een goed gesprek met Mike Nason. Daarna ging het eigenlijk heel snel en was de overgang snel geregeld. Flyers heeft een competitief team en wil heel graag prijzen winnen. Dat wil ik ook,” vertelt Hunt.

Hunt kreeg tevens de ‘A’ op zijn shirt, als alternate captain. Hij is erg trots op die uitverkiezing. ,,Ik loop al een aantal jaren mee in deze league en ik weet hoe het is om wedstrijden en prijzen te winnen. Ik wil graag een voorbeeld zijn voor jonge spelers en hen helpen in hun ontwikkeling.” Want naast zijn inzet voor het eerste team van Flyers, helpt hij ook de jeugd van de Heerenveense ijshockeyclub. Hunt geeft training aan U14, U16 en RTC. ,,Ik vind het leuk om jonge spelers te helpen, om ze te zien groeien en ontwikkelen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

De terugkeer naar Friesland is niet alleen voor Trevor belangrijk. ,,Ook voor mijn vrouw,” vertelt Hunt met een glimlach. ,,Ik leerde haar zes jaar geleden kennen tijdens mijn eerste periode bij Flyers. Zij is toen met mij meegegaan naar België. Daarvoor heeft ze veel opgegeven en haar familie achtergelaten. Ik ben heel blij voor haar dat we nu terug zijn in Heerenveen, en zij weer dicht bij haar familie en vrienden kan zijn.”

Op naar meer prijzen

Vorig weekend pakte UNIS Flyers de eerste prijs van het seizoen. De Ron Bertelingsschaal werd aan de prijzenkast toegevoegd, maar als het aan Hunt ligt is dat niet de laatste prijs dit seizoen. ,,We hebben vier nieuwe jongens in ons team. Ik vind dat we in korte tijd naar elkaar toe zijn gegroeid en een hecht team zijn geworden. De Ron Bertelingschaal wilden we heel graag winnen en dat is gelukt. Nu willen we dat ook doorzetten in de competitie. We willen weer in de play-offs raken, de finales spelen. We willen winnen. Ik wil prijzen pakken met UNIS Flyers. De eerste is binnen. Op naar meer,” klinkt het strijdvaardig.

Zondag 7 oktober, UNIS Flyers vs Amsterdam Tigers

UNIS Flyers start vrijdag de bekercompetitie. De ploeg van coach Mike Nason gaat dan op bezoek bij Ahoud Devils Nijmegen. Zondag 7 oktober ontvangt UNIS Flyers in het eigen Thialf Amsterdam Tigers. De face-off is 17.00 uur! Koop je tickets via Van Plan (klik hier!).

Deel dit bericht