UNIS Flyers heeft voor volgend seizoen de nummer 1 en nummer 2 van de topscorerslijst van vorig seizoen vastgelegd. Trevor Petersen heeft zijn contract met één seizoen verlengd. Mike Robinson komt over van Mechelen Golden Sharks en tekent ook voor één seizoen bij het team van coach Mike Nason.

Het is een bijzondere situatie dat beide spelers voor UNIS Flyers gaan spelen. Petersen en Robinson speelden namelijk eerder ook al samen bij Niagara Ice Dogs in de OHL. In hun thuisland Canada wonen beide spelers op slechts 20 minuten afstand van elkaar. Naar eigen zeggen hebben ze chemie en kijken ze uit om samen te spelen in het shirt van UNIS Flyers.

Petersen was vorig seizoen in de BeNe-league goed voor 32 goals en 28 assists in 22 wedstrijden. Robinson volgde op de voet. Hij was goed voor 27 goals en 29 assists in 20 wedstrijden voor Mechelen Golden Sharks.

Petersen terug in Flyers-tenue

Trevor Petersen keert dus terug in Thialf, waar hij een ongekend succesvol seizoen had. ,,Iedereen heeft me zo goed behandeld. Heerenveen kent veel aardige mensen maar ook fantastische supporters. Ik heb het erg naar mijn zin in het team en kan het goed vinden met de coaches, waardoor het lastig was om mezelf volgend seizoen niet in een Flyers-jersey te zien. De sfeer in Thialf en de gepassioneerde fans tijdens thuiswedstrijden is prachtig, en dat maakt het heel plezierig om te spelen. En ik vind dat we echt de beste arena, fans en organisatie hebben in de league.”

Afgelopen seizoen was de 25-jarige aanvaller topscorer van de BeNe-league. ,,Dat is een enorme eer en ik zal dat nooit vergeten. Maar het is een samenspel met mijn teamgenoten, die me de kansen gaven. Helaas is het seizoen abrupt geëindigd. Het corona-virus is groter dan ijshockey en gezondheid en veiligheid gaan voor. Vorig seizoen pakten we twee prijzen. Die wedstrijden zal ik nooit vergeten. Die koester ik. Het waren twee van de meest memorabele wedstrijden, en komend seizoen wil ik dat weer meemaken. Ik zou graag alle drie prijzen pakken! We waren dichtbij. Ik wil volgend seizoen graag doorbouwen waar we afgelopen seizoen zijn gestopt.”

Trevor Petersen - ijshockeyclub UNIS Flyers

Trevor Petersen

Videogames

Trevor mag dat gaan doen met zijn maatje Mike Robinson. Beide heren kennen elkaar goed en hebben ook buiten ijshockey regelmatig contact. Momenteel spelen ze regelmatig videogames met elkaar, en trekken ze er samen op uit om naar Trevor z’n cottage te gaan, zodra dat weer is toegestaan.

,,Mike en ik speelden in dezelfde aanvalslijn in de OHL voor Niagara Ice Dogs in 2011. We zijn goed bevriend en hadden chemie op het ijs in die periode. Om nu weer met elkaar te spelen bij Flyers kijk ik erg naar uit,” vertel Trevor. Afgelopen seizoen stonden ze een paar keer tegen over elkaar op het ijs. ,,Mike was een belangrijke reden dat Mechelen in de playoffs raakte. Hij is een aanvallende bedreiging door zowel zijn goals maar ook door zijn aanvalsspel. Tegenstanders moeten altijd opletten als hij op het ijs staat. Hij verslaat verdedigers in een 1 op 1 en heeft goede skills en snelheid. Ik speel liever mét hem dan tégen hem,” lacht Trevor over zijn ‘buddy ‘Mike.

De twee spelers hebben vergelijkbare ijshockeycarrières tot nu toe. Ze speelden allebei Junior A in Ontario, in de OHL, University hockey in Canada en hebben allebei geproefd van spelen in de ECHL. Daarna hebben ze de overstap gemaakt naar Europa.

Flyers strikt ook Robinson

Ook de nummer twee van de topscorers-lijst van afgelopen seizoen tekent dus voor UNIS Flyers. ,,De keuze was snel gemaakt,” geeft Mike toe. ,,Tijdens de wedstrijden die ik tegen Flyers heb gespeeld, zag ik al dat het een goed georganiseerde club is met een professionele benadering. Het is een compleet team met goede aanvallers en sterke verdedigers. Ik kon zien dat de coaches de spelers telkens goed voorbereid hadden voor hun wedstrijd. Het contact met coach Mike Nason was heel prettig en we lagen goed op één lijn. Ik denk dat dit het beste team is waarmee ik mijn doel kan behalen: het winnen van een kampioenschap.”

Naast zijn bijdrage aan het eerste team van UNIS Flyers, gaat Mike Robinson zich ook inzetten voor de jeugdafdeling van UNIS Flyers. Hij gaat enkele jeugdteams van de club trainen.

Scoren is iets waar de 26-jarige Mike altijd goed in is geweest. ,,Gedurende mijn carrière heb ik altijd wel een scorende touch gehad, en het is een groot deel van mijn succes op het ijs. Ik train veel op mijn hand coördinatie en snelheid tijdens de zomerperiode om me voor te bereiden op het seizoen.” De aanvaller kan niet wachten om zijn kunsten in Thialf te vertonen. ,,Ik speel in een hoog tempo en maak graag goals. Ik ben erg competitief en kan slecht tegen verlies. Ik verwacht dat mijn werk ethiek goed past bij coach Mike Nason zijn stijl en aanvullend is op de rest van het team.”

Mike Robinson - ijshockeyclub UNIS Flyers

Mike Robinson

Identieke carrière

Komend seizoen staat Mike naast zijn vriend Trevor op het ijs. ,,Het is best gek dat wij onze carrières zijn gestart bij Niagara Ice Dogs en bijna tien jaar later spelen we weer samen in één team. Trevor en ik hebben bijna een identieke ijshockey loopbaan gehad. Gestart in Junior A in onze stad, naar Major Junior in Niagara om daarna University hockey te spelen. En nu dus in de BeNe-league.”

Mike verwacht dan ook veel van de mogelijke samenwerking met Trevor. ,,Ik denk dat Trevor en ik elkaar pushen om het beste uit onze wedstrijden te halen. We waren allebei team-leiders tijdens onze University-periode en we kunnen dus omgaan met druk in beslissende situaties. We hebben allebei veel aanvallend talent en ik denk dat de tegenstander het lastig krijgt als we samen op het ijs staan. Trevor excelleert met zijn goals en ik heb de neiging om snel te passen. Ik denk dat we met onze speelstijlen veel kansen en een goede chemie kunnen creëren.”

Mike speelt al zijn hele carrière met nummer 19. ,,Joe Sakic was mijn favoriete speler toen ik klein was. Ik heb altijd 19 gehad. Het is best gek dat in elk nieuw team waar ik kwam, was dit nummer telkens beschikbaar.” Deze zomerperiode gaat Mike vooral hard trainen op zo fit als mogelijk in Heerenveen te verschijnen. ,,Ik bereid me goed voor op het komende seizoen. Daarnaast help ik in de zomerperiode op een hockey camp voor kinderen. Ook speel ik graag golf en houd ik ervan om tijd door te brengen met mijn familie, tijdens de paar maanden die ik thuis ben.”

Kijk hier het interview van UNIS Flyers met Trevor Petersen en Mike Robinson.

Foto: Debra Schotanus (Trevor Petersen) en Michel Delvaux Pictures (Mike Robinson)

Deel dit bericht