Aanvaller Tobie Collard heeft zijn contract bij UNIS Flyers met één seizoen verlengd. Het 19-jarige talent kwam afgelopen seizoen 37 duels in actie en noteerde daarin 1 goal en 5 assists.

Tobie Collard hoort bij de acht forwards die hun contract bij UNIS Flyers reeds hebben verlengd. Hoofdcoach Mike Nason is content met de verlenging: “Hij is één van de grotere Nederlandse talenten in de BeNe-League. We zijn blij dat hij heeft gekozen om opnieuw bij UNIS Flyers te gaan spelen.”

Tweede seizoen in Flyers’ shirt

In zijn eerste seizoen bij UNIS Flyers liet Collard zien te beschikken over veel snelheid en een bovengemiddelde puckhandling. Het afgelopen seizoen was goed bevallen als nieuwkomer in Heerenveen. “Het is prettig om uit te maken van een team dat veel wint. Mijn teamgenoten hebben mij goed opgevangen vorig jaar. Qua organisatie en team is Flyers één van de besten in Nederland en trainingen van hoog niveau. Ideaal voor mij om mezelf verder te ontwikkelen”, geeft Collard aan.

Talent verder ontwikkelen

Nason verwacht dat Collard komt seizoen verder groeit als ijshockeyer. “Hij kan met zijn snelheid en talent een plaag voor elke defensie zijn. Vorig jaar heeft hij moeten wennen aan het in systeem spelen. Dit krijgt hij steeds beter onder controle en daardoor heeft de potentie om een belangrijke bijdrage te leveren aan ons succes.” 

De aanvaller, die afgelopen seizoen ook uitkwam voor Nederland U20, beaamt dit. “Met het team wil ik voor de prijzen gaan en als ijshockeyer wil ik groeien in mijn defensieve spel, beter worden in de opbouw en in de afronding. ”, aldus Collard.

Bestel nu jouw seizoenkaart!

Voor €150,- (volwassenen) bent u eigenaar van een seizoenkaart! Voor jeugd t/m de leeftijd van 17 jaar geldt een tarief van €60,-! Op Tickepoint kunnen de seizoenskaart worden besteld. Direct bestellen? Klik dan gelijk hier!

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht