Elke week in ‘t Stickje. De week er na op de website. Deze keer een aantal vragen voor goalie Jeff Honebeeke!

Wat is het gekste ritueel (of grap) dat je ooit in de kleedkamer hebt meegemaakt (of gezien)?

Er is een speler in ons team die altijd bijzondere handoefeningen doet tijdens de besprekingen voor de wedstrijden. Ik zal geen namen noemen.

Wat doe je naast ijshockey voor werk / vrije tijd?

Ik werk bij de Nederlandse Spoorwegen. Ik heb daar een combi functie, namelijk machinist en monteur mechatronica. Daarnaast sport ik graag in mijn vrije tijd. In de zomer doe ik aan crossfit. Daarnaast vind ik het erg relaxed om met vrienden te gaan vissen. Ik ben ook wel regelmatig op een terrasje te vinden in de zomer en ik ga graag naar de bioscoop met mijn vrouw.

Hoe bereid jij je voor op een wedstrijddag?

In de ochtend maak ik eerst een lange wandeling met onze hond, dan neem ik een lange douche en ik heb daarbij harde muziek aan waarbij ik zo goed mogelijk probeer mee te zingen. Daarna pak ik al mijn spullen bij elkaar om te vertrekken richting de ijshal. Als ik eenmaal in de ijshal ben heb ik weinig rituelen. Wat ik wel altijd doe is mijn uitrusting van links naar rechts aantrekken en ik tape de veters van mijn schaatsen in.

Welke teamgenoot is het grappigst?

Daar kan ik kort over zijn, dat ben ik zelf. Geintje, nee die eer geef ik aan Marco Postma, ik kan altijd erg met, en om hem lachen.

Wat is de mooiste plaats, toeristische attractie die ooit hebt bezocht?

Ik heb vorig jaar zomer een rondreis door West-Canada gemaakt, dit stond hoog op mijn Bucket list. Ik vond eigenlijk alle plaatsen die we hebben bezocht wel erg mooi en indrukwekkend, maar ik vond de sfeer in Jasper en Banff erg prettig.

Welke persoon zou je nog wel eens willen ontmoeten, en waarom?

Dat zijn er dan drie. Ik zou erg graag met Corey Crawford willen praten vanwege zijn passie voor oude Amerikaanse auto’s. Daarnaast natuurlijk met Valentino Rossi, om hem te vragen waarom hij met mijn nummer (#46) rijdt. Tot slot zou ik Marc-Andre Fleury graag willen ontmoeten, wat heeft die man een goed gevoel voor humor.

Welke nummers voeg jij toe aan de UNIS Flyers Spotify-list?

Roy Jones jr – Can’t be touched
Mötley Crüe- Kikstart my heart
Kraantje Pappie – Controle

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht